Dolar

32,5911

Euro

34,7368

Altın

2.497,78

Bist

9.524,59

CHP yürüyüşüne saldıracak IŞİD'liler nasıl hazırlandı, nasıl takip edildi? İşte operasyonun ayrıntıları!

Dün CHP yürüyüşüne araç ile saldırı hazırlığında bulunan IŞİD'liler yakalandı. Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde IŞİD'lilerin kıskıvrak yakalandığı operasyonun ayrıntılarını yazdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-06 08:48:05

CHP yürüyüşüne saldıracak IŞİD'liler nasıl hazırlandı, nasıl takip edildi? İşte operasyonun ayrıntıları!

TIMETUKR | HABER MERKEZİ

Selvi, köşesinde CHP yürüyürüşüne saldırı hazırlığındayken yakalanan IŞİD'lilerin bu saldırıya nasıl hazırlandıklarını, nasıl talimat aldıklarını yazdı. Emniyet güçlerinin "titiz" bir operasyonu ile ele geçirilen IŞİD'lilerin nokta hedefinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu yazdı.

İşte yazının ilgili bölümü:

TALİMAT SURiYE'DEN

DAEŞ'in hedefi doğrudan Adalet Yürüyüşü. Talimat Suriye'den geliyor. DAEŞ'in Türkiye'yle ilgili birimi talimatı özel bir kurye aracılığıyla iletiyor. Kurye Kayseri'ye gelip DAEŞ militanlarıyla buluşuyor. Kayseri Emniyeti eylem talimatı istihbaratını alıyor. Bundan sonra istihbarat ve terörle mücadele birimleri ortak bir çalışma içine giriyor.

Suriye'den talimat geldiği andan itibaren, DAEŞ'in çekirdek kadrosu eylem hazırlığına başlıyor. Çekirdek kadro, aracı kullanan Hüseyin A. ile iki önemli isimden oluşuyor. Eylem hazırlıklarında ise 6 DAEŞ mensubu yer alıyor. Kocaeli'ndeki araç yakalandıktan sonra bu kişiler de Kayseri Emniyeti'nin düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakalandı.

EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRECEK İSİM: O.K

Eylemi kimin gerçekleştireceği Suriye'deki merkez tarafından belirleniyor. Talimat, Kocaeli'nde eylem yapacağı siyah minibüsle yakalanan zanlı O.K.'nın ismine geliyor. Siyah renkli bir minibüs alıp hazırlık yapması söyleniyor. Kayseri Emniyeti başından beri her adımı takip ediyor. DAEŞ üyesi, talimat verildiği şekilde, siyah minibüsü satın alıyor. Güvenlik birimlerince araca bir patlayıcı yüklenip yüklenmediği izleniyor.

LONDRA TARZI SALDIRI

Talimat, “Londra tarzı” eylem yapılması yönünde geliyor. Eylem, doğrudan aracı yürüyüşe katılanların üzerine sürmek suretiyle gerçekleştirilecek. Araç Kayseri'den yola çıktığı andan itibaren güzergâh boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda istihbarat ve terörle mücadele birimleri sıkı bir işbirliği yapıyor.

CENNETTE BULUŞALIM

Dün sabah ‘Adalet Yürüyüşü'nün kortejinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, hem saldırıda kullanılacak olan araç hem de Kayseri'deki DAEŞ hücresi dikkatle izleniyor. Eylem öncesinde, karşılıklı “Cennette buluşalım” ve “Peygamberimize selam söyle” diye mesaj atıyorlar.

VE YAKALANIYORLAR

DAEŞ militanları vedalaşmaya başlayınca, operasyon için düğmeye basılıyor. Kocaeli Emniyeti, kod adı ‘Ebu Hüseyin' olan O.K.'yı eylemde kullanacağı 38 UU 962 plakalı araçta kıskıvrak yakalıyor. Aynı anda Kayseri'deki DAEŞ hücresi yapılan başarılı bir operasyonla çökertiliyor. Araçta patlayıcı bulunmuyor.

ARACA AK PARTİ BAYRAKLARI KONULUYOR

İçinden 2 adet AK Parti bayrağı ile 2 adet AK Parti logolu şapka çıkıyor. Bunlar DAEŞ eylemine AK Parti süsü vermek için araca Kayseri'de konuluyor. Eylemci O.K. ve diğer DAEŞ militanlarının canlı olarak yakalanması önemli. Çünkü onlardan alınacak bilgilerle belki başka eylemlerin önüne geçilecek.

HEDEF KILIÇDAROĞLU'YDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın söylediği gibi, rutin bir terör operasyonu değil. DAEŞ'ın hedefi Adalet Yürüyüşü'ne katılanlardı. DAEŞ, son zamanlarda Londra'da yaptığı tarzda aracı sivil insanların üzerine sürerek bir katliam yapmayı planlamıştı. Ama bu eylemde bir nokta hedef vardı. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Allah Kemal Bey'i korumuş. Çünkü Suriye'den gelen talimat, “Eylem, Kılıçdaroğlu'nun yürüdüğü noktaya yapılacak” şeklinde.

Haber Ara