Dolar

32,5066

Euro

34,9897

Altın

2.436,01

Bist

9.716,77

CHP Yalova'da istifalar başladı

CHP’de mektup istifaları sürüyor. CHP'nin Yalova teşkilatında 350 kişi partisinden istifa etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-01 16:45:25

CHP Yalova'da istifalar başladı

CHP'de mektup istifaları sürüyor. CHP'nin Yalova teşkilatında 350 kişi partisinden istifa etti.

Yalova'da CHP üyesi bir grup, partinin il başkanlığına istifa dilekçelerini sundu.

Muharrem İnce'nin başlattığı Memleket Hareketi atkılarıyla gelip dilekçelerini teslim eden grup adına il başkanlığı önünde basın açıklaması yapıldı.

"GENEL MERKEZ BİZE KULAK VERMEDİ"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle az sayıda kişiyle geldiklerini belirten Cavit Kamil Ozman, 3 milletvekili ve bir belediye başkanının CHP'den istifa ettiğini hatırlattı.

Ozman, şunları söyledi:

"Birçok defa parti tabanı olarak rahatsızlıklarımızı belirtmemize rağmen genel merkezin bize kulak vermediğini gördük. Dolayısıyla parti içi demokrasi ve Atatürk çizgisinden uzaklaşmış bir parti haline geldik. Tüm bu sebeplerden ötürü Sayın Muharrem İnce'nin öncülüğünde kurulan Memleket Hareketi'ne inanan seçmenler olarak, Sayın Muharrem İnce'nin kenti Yalova'dan Memleket Hareketi meşalesini yakmak üzere toplandık. Bugüne kadar canla başla hizmet ettiğimiz Cumhuriyet Halk Partisinden toplu olarak istifa ediyoruz. Burada bulunmayan yüzlerce üyenin e-devlet üzerinden istifa etmeye başladığını kamuoyuna duyuruyoruz. Bugün belki bir kartopu gibi görünebiliriz fakat çok yakında çığ gibi büyüyeceğiz."

"MUHARREM İNCE İLE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ"

Öte yandan A Haber'e konuşan bir CHP'li ise,"350'yi geçen bir istifa sürecimiz oldu bu sayının binleri aşmasını bekliyoruz. Son dönemde CHP'nin içerisinde bulunmuş olduğu durumu kabullenemiyoruz. Muharrem İnce ile birlikte memleket hareketiyle devam edeceğiz." dedi

"ARTIK ÇIKMAZA GİRMİŞ DURUMDAYIZ"

Başka bir CHP'li ise, "Bizler CHP'li üyeler olarak bugüne kadar çok defa beklediğimiz hareketler olmadığını gördük genel merkezden. Parti içinde bizi rahatsız eden başta Atatürk çizgisinden uzaklaşmış olması, parti içi demokrasi neredeyse yok denecek seviyeye kadar indi. Bu sebeplerden dolayı artık bir çıkmaza girmiş durumdayız." ifadelerini kullandı.

CHP'YE HAKARETLERDE BULUNANLAR ÜST KADEMELERDE

CHP yönetimini sert sözlerle eleştiren vatandaş, "Burada CHP'ye baktığınız zaman CHP'ye daha dün farklı hakaretlerde bulunan insanlar bugün üst kademe yerlerde yer alıyor bu da bizi haliyle rahatsız ediyor taban olarak." şeklinde konuştu.

 

Haber Ara