Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

CHP PM seçim sonuçları yeni MYK'da da belirleyici olacak

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda yapılan seçimler, partinin yeni yönetim kadrosunun da belirleyicisi olacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-18 18:19:35

CHP PM seçim sonuçları yeni MYK'da da belirleyici olacak

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda yapılan seçimler, partinin yeni yönetim kadrosunun da belirleyici olacak.

Ankara Spor Salonu'nda hafta sonu yapılan kurultayın en hareketli saatleri, Parti Meclisi (PM) seçimleri sırasında yaşandı.

AA'nın haberine göre; Partinin en üst karar organı olan 60 kişilik PM için 462 kişi yarıştı. PM'nin en üst karar organı olmasının yanı sıra, Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) PM üyeleri içinden seçilmesi de bu seçimlerin önemini artırıyor.

PM'den sonraki en yetkili birim olan MYK, Genel Başkan'ın yanı sıra Genel Sekreter ve Genel Başkan yardımcılarından oluşuyor. Tüzük gereği MYK üyeleri PM üyeleri arasından Genel Başkan tarafından belirleniyor.

Bu durum kurultayda PM üyeliğine seçilemeyenlerin, CHP'nin yeni dönem yönetiminde MYK üyesi olarak görev yapması şansını ortadan kaldırıyor.

Kılıçdaroğlu'nun yakın çalışma ekibi PM dışında kaldı

Kurultayın, sonucu en merakla beklenen yarışı PM üyeliklerinde yaşandı. "Örgüt Anahtar Listesi" adı altında delegeye sunulan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğu belirtilen listenin dışından 23 isim PM'ye girmiş, listedeki 29 isim PM dışında kalmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun kurultay öncesi yakın çalışma ekibinde bulunan MYK üyelerinden bazıları PM seçimlerinde yeterli oyu alamadı. 

CHP tüzüğüne göre PM listesi kadın ve gençlik kotasına göre son şeklini alacak.

Öte yandan Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndaki 8 üye de PM'ye direkt dahil olacak. Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nda yine Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alamayan Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer 857 oyla listeye girmeyi başaran isim oldu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara