Dolar

32,5821

Euro

34,8180

Altın

2.410,34

Bist

9.645,02

CHP’nin suskun vekili: Erdoğan’ı uzaklaştırma planı devrede

CHP’de grup başkanvekilliği de yapan ve bir süredir sessizliğe bürünen Akif Hamzaçebi Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması sonrası sessizliğini bozdu. Hamzaçebi, görevden almayı “AK Parti içindeki derin güçlerin Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştırma planı uygulamaya konuldu” sözleri ile eleştirdi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-20 13:19:26

CHP’nin suskun vekili: Erdoğan’ı uzaklaştırma planı devrede

Bir dönem CHP Parti yönetiminde de bulunan Milletvekili Akif Hamzaçebi sessizliği Merkez Bankası'nda yaşanan görev değişikliği için bozdu.

Geçtiğimiz günlerde faiz artırımına giden Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal gece yarısı yayımlanan kararname ile görevden alınmıştı.

Kararı eleştirilen CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi “AK Parti içindeki derin güçlerin Erdoğan'ı iktidardan uzaklaştırma planı uygulamaya konuldu.

✅Doğru işler yapan Merkez Bankası Başkanı görevden alındı.

✅Kadın hakları konusunda ileri bir adım olan İstanbul Sözleşmesi feshedildi.” Mesajını paylaştı.

 

1_6

 

Eski TCMB Başkanı Naci Ağbal'dan açıklama

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevinden alınarak, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Naci Ağbal, "Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Haber Ara