Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

CHP'nin karıştırdığı Adil Öksüz yargı yolunda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın isim benzerliği yüzünden 'FETÖ'nün mahrem imamı' Adil Öksüz'le karıştırdığı Manisa'nın Salihli ilçesindeki toptancı Adil Öksüz, olayı yargıya taşıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-27 14:26:12

CHP'nin karıştırdığı Adil Öksüz yargı yolunda


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde büyük rolü olan firari isim Adil Öksüz'le isim benzerliği bulunan Salihlili Adil Öksüz, kendisini hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. İsim benzerliğinden dolayı zor süreçten geçen Öksüz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın kendisini hedef gösterdiğini savunarak, Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Bingöl ili Genç nüfusuna kayıtlı olduğunu ancak 40 yıldır Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşadığını vurgu yapan Öksüz, "Evet benim adım Adil Öksüz. Ben ismimle her zaman gurur duyuyorum, çünkü hain değilim" diye konuştu.

"DAYIMIN VEFATI NEDENİYLE GİTTİM"

Kendisine Cumhuriyet Savcılığından gelen bir telefonla rahatsızlık duyduğunu ifade eden Adil Öksüz, "Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ'a Gurbet Demir isimli bayanla uçakla seyahat ettiniz mi diye sordu. Evet, uçtum dedim. Çünkü dayım bir cinayet uğruna vefat etmişti, onun cenazesine gidiyorduk. Tabii bu olayı bir yıl önce, 15 Temmuz darbesinden 15 gün sonra yaşadık. O günlerde milletimiz demokrasi nöbetleri için meydanlarda idi. Biz uçakla Elazığ'a ulaştık, oradan da köye geçtik. Bunların hepsi kayıtlı" şeklinde konuştu.

"İSİM BENZERLİĞİ VAR"

Öksüz, şöyle devam etti:

"Beni savcılığın araması ve bu olayı öğrendikten sonra çok büyük rahatsızlık duydum. Her şeyden önce kız kardeşimin böyle bir şeyle anılması. Tamam, bende isim benzerliği var. Ben Türk vatandaşı olarak, biz bayrağımıza ve vatanımıza sahip insanız. Öyle yanlışımız olmaz, öyle hainlerle de işimiz olmaz. Bu ülkenin çok babayiğit Adil Öksüz'leri var. Ne FETÖ'ye, ne de hiçbir kimseye pabuç bırakmaz. Bu ülke öyle kolay kazanılmadı" ifadelerini kullandı.

"YARIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

Olaylardan büyük rahatsızlık duyduğunu dile getiren Adil Öksüz, "Bugün mahremime kalkıp da dil uzatılması, isimlerin geçmesi baya bizi sıktı. Yarın Allah nasip ederse, avukatımla birlikte Cumhuriyet Savcılığına giderek CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Gerekli mercilere müracaat edeceğim. Adli yoldan bu işin takipçisi olacağım. Bülent Tezcan, hala aynı pozisyona girerse, bunu iyi bilsin ki halk hiçbir zaman böyle yalan beyanları kabul etmez. Şunu unutmasın, halkın tokadı büyük olur. Onun için ayağını denk alsın" dedi.

"BEN PİRİM PEŞİNDE DEĞİLİM"

CHP'li Tezcan'a seslenen Öksüz, "CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'a söylüyorum, burada kalkıp da insanlar ve partiler üzerinden pirim peşinde değilim. Adalet için 25 gün yürüdü. Eğer adalet bu ise yanındaki insanlar, milletvekilleri, adaleti bu şekilde sağlıyorlarsa kusura bakmasınlar bir 50 gün daha yürüsünler, yetmiyor çünkü" diye konuştu.

"BEN İSMİMLE GURUR DUYUYORUM"

"Ben Adil Öksüz'üm ve Bingöl'ün Genç ilçesi doğumluyum" diyen Öksüz, "Ben 40 yaşındayım ve doğduğum günden bu yana Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşıyorum. Yaşadığımız süre içinde de Salihli halkı bizi hep kucaklamıştır. Bizi iyi bilirler. Tamam, benim adım Adil Öksüz, Allah'ına kadar Adil Öksüz'üz, ismimle her zaman gurur duyuyorum. Çünkü hain değilim. Vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkan, ona kol kanat geren, gerekirse onun için can vermesini bilen insanlarız. Öyle hainlere, bu memleketi bırakmayız. Ben şahsım olarak yaşadığım yer olan Salihli'de sevilen birisiyim. Çünkü burada esnafım. Burada bu isimden dolayı, hiçbir tepki görmedik. Bu isimden dolayı halk ile bir sorun yaşamadım. Sadece ismimden dolayı ben Salihli'de ismimden dolayı seviliyorum. Salihli'de hiçbir kimse çıkıp da Adil Öksüz, bu şekilde, şu şekildedir diyemez. Çünkü bizim bu vatanı ve bayrağı sevdiğimizi herkes iyi biliyor. Onun için yeri geldiğinde, can vereceğimizi de biliyor. Ben Salihli'de Adil Öksüz ismi ile sıkıntı yaşamıyorum. Ama böyle bir insanın beyanı ile de yine de sıkıntı yaşamayacağım. Çünkü halkımız vatan haini olmayanı, bu vatanını seveni kucak açmasını bilir. Biz bu ülkeyi kolay kazanmadık, bunu öyle bilsinler. Bundan sonra buldukları belgelerle ona göre hareket etsinler. Halkın tokadı büyük olur" şeklinde konuştu.

Haber Ara