Dolar

32,5910

Euro

34,8422

Altın

2.494,64

Bist

9.656,21

CHP, MHP'yi Bahçeli'nin görüntüleriyle uyardı

CHP, Başkanlık sistemi konusunda MHP'yi Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin eski görüntüleriyle uyardı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 05:09:08

CHP, MHP'yi Bahçeli'nin görüntüleriyle uyardı

CHP Milletvekili Özkan Yalım, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi sert sözlerle eleştirerek, parti tabanının onu dinleyip başkanlık sistemine 'evet' demesi halinde 47 yıllık partinin kapısına kilit vurulacağını söyledi.

Ajanslarda yer alan habere göre; CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, partisinde düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

Bahçeli'nin geçtiğimiz 12 Haziran'da başkanlık sistemine karşı çıktığı konuşmasını cep telefonundan izleten Yalım, Bahçeli'nin o zamanki konuşması ve bugünkü uygulamasında 360 derece dönüşten daha büyük bir dönüşe sahip olduğunu öne sürdü.

Cumhuriyet'in haberine göre Yalım, "CHP'den sonra en eski parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Parti tabanı şu an mevcuttaki genel başkanları Bahçeli'yi başkanlık sistemi konusunda dinlerse, 47 yıllık partinin kapısına kilidi vuracaklar. 2019 yılından itibaren MHP diye bir parti kalmayacak. Çünkü başkanlık sistemi, şimdiki adı halka biraz yumuşak gelsin 'yeni cumhurbaşkanlığı sistemi' diyorlar, bu sisteme eğer milliyetçi tabanı olan arkadaşlarımız 'Evet' oyu verirlerse, Türkiye'nin 47 yıllık en eski partisinin kapısına kilit vurmuş olacaklar. Kurucu liderleri Sayın Alparslan Türkeş'in de kemiklerinin sızlayacağını buradan belirtmek istiyorum" diye konuştu.

 

Haber Ara