Dolar

32,4992

Euro

34,9219

Altın

2.432,09

Bist

9.716,77

CHP listelerine 'İnce' ayar!

CHP'nin 24 Haziran'daki seçimler için belirlediği milletvekili aday listelerinde Muharrem İnce ile birlikte Kılıçdaroğlu'na karşı hareket eden vekiller yer almadı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-21 09:22:02

CHP listelerine 'İnce' ayar!

24 Haziran seçimlerine doğru CHP'nin milletvekilleri listeleri de hazırlandı. Bu listelerde ilk bakışta dikkat çeken ayrıntı ise Muharrem İnce'ye yakın isimlerin üsütnün çizilmiş olmasıydı. Liste dışı kalan çoğu isim İnce ile brilikte Kılıçdaroğlu'na karşı hareket eden "partinin sol kanadı" olarak biliniyordu.

KİMLER YOK?

Bu isimler arsında İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem gibi isimler yer alıyor.

Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü'nden istifa etmesinin ardından İlhan Cihaner ile hareket eden Selin Sayek Böke İzmir'den yeniden milletvekili adayı oldu.

Geçmişte genel başkan adaylığı için çalışan isimlerden Mustafa Balbay da aday gösterilmedi.

EREN ERDEM: TEZCAN UYGUN GÖRMEDİ

Aday gösterilmeyen isimlerden Eren Erdem, Twitter'da tepkisini gösterdi. "Sn. Bülent Tezcan uygun görmediği için listelerde yokuz. Can sağlığı olsun. Faşizme karşı mücadeleye devam" ifadelerini kullandı. Erdem, daha sonraki tweet'inde "Ben CHP'liyim. Partim bana 25 ve 26. dönem milletvekili olma onuru yaşattı. 27. Dönem listesinde yokum. Ülkemde demokrasi için, kapı kapı gezerek mücadele edeceğim. Vekillik önemli değil. Önemli olan, Türkiye demokrasisidir" dedi.

MUHARREM İNCE: KUSURA BAKMAYIN

Cumhurbaşkanlığı seçimi için miting çalışmalarını sürdüren İnce'nin gece attığı tweet dikkat çekti. İnce, sesinin kısık olmasını gerekçe göstererek "Zonguldak ve Bartın mitinglerimizi iptal edersek kusura bakmayın. Önümüzdeki günlerde telafi ederiz" dedi.

"İNCE ANKARA'YA GİTTİ" İDDİASI

İnce'nin bu tweetinin ise aslında doğru olmadığı, listler açıklanır açıklanmaz Ankara'ya gittiği bu sebeple mitinglerini iptal ettiği belirtildi.

 

 

Haber Ara