Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

CHP'li vekillerden DHKP-C'li avukatlara destek

CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş DHKP-C'li avukatların yargılamasına katılarak, avukatlara destek verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 17:39:31

CHP'li vekillerden DHKP-C'li avukatlara destek

DHKP-C'nin birçok eyleminde yer alan 16 avukat İstanbul'daki Çağlayan Adliye'sinde yargılandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş da avukatlara destek için mahkemeye gitti.

DURUŞMA ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİLER

DHKP-C'li teröristlerin tahliye edilmesini talep eden CHP milletvekilleri, DHKPC'lilerle duruşma öncesi bir araya geldi. CHP'li vekillere, parti içinden tepkiler de gecikmedi. Partinin ulusalcı kanadı eleştiri oklarını CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yöneltti, ancak Kılıçdaroğlu cephesinden herhangi bir cevap gelmedi.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Savcılık sorguları sonrası nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen avukatlardan Yağmur Ereren, Süleyman Gökten, Aytaç Ünsal, Şükriye Erden, Naciye Demir, Zehra Özdemir, Engin Gökoğlu, Behiç Aşçı, Ayşegül Çağatay, Didem Baydar Ünsal, Ebru Timtik ve Aycan Çiçek'in ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanmalarına karar verildi. Şüpheliler Özgür Yılmaz ve Barkın Timtik'in de ''silahlı terör örgütü kurma veya yönetme'' suçundan tutuklanmasına karar veren hakimlik, diğer iki şüphelinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara