Dolar

32,5661

Euro

34,7205

Altın

2.494,01

Bist

9.524,59

CHP'li vekil: Rusya'nın yaptığı kabul edilemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Rusya’nın yaptığı sınır ihlalinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-01 15:17:19

CHP'li vekil: Rusya'nın yaptığı kabul edilemez

İHA'nın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, memleketi Ordu'da CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Torun, Rusya'nın hava sahası ihlalini değerlendirdi. Yapılan ihlalin kabul edilemez olduğunu ifade eden Torun, "Dün yine Rusya'nın sınırlarımızı ihlali söz konusu oldu. Bunu kabul edemeyiz ama bu noktaya getiren tedbirleri de almalıyız. Asla ve asla sınırlarımızı ihlal etmenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Rusya tarafından yapılan bu ihlal gerçekten bizi üzmüştür ve şiddetle kınıyoruz, gerekenin de yapılacağına inanıyoruz. Ama diplomasi çok farklı bir şeydir. Bugün sınırlarımızda sıfır sorunla geldik, hep sorun haline oturduk kaldık" diye konuştu.

"GÖREVİNİ YAPMAYAN KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK İSTİYORUM"

Türkiye'de yaşanan terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulunan ve çözüm sürecinde ortaya çıkan sorunların olduğuna dikkat çeken Torun, "Her gün şehitlerimizle karşı karşıyayız. İçimiz yanıyor. Geçmişte Oslo ile başlayan bir süreç Dolmabahçe'de imza ile devam etti ve bugün maalesef onun acısını çekiyoruz. Ben o süreçte, çözüm süreci içerisinde görevini yapmayan kamu görevlileri için suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Gerçekten onların gözleri önünde 'süreç devam ediyor' diyerek dağdaki terörist şehirlere indi, bina altları bodrum katlar cephaneliğe dönüştü. Şimdi de orada ciddi sıkıntılar devam ediyor ve her gün üzüntü ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunları biran önce bitirmemiz lazım. Biz barış isteyince sanki kötü bir şey istiyormuşuz gibi, hemen muhalefet yapılmış gibi addediliyoruz. Diyoruz ki, 'insan canıdır, akan kan bizim insanımızın kanıdır bu anlamda bu akan kanı durdurup orada bir barış ortamı ortaya koymamız gerekiyor' dediğimizde sanki biz kötü bir şey söylemişiz gibi farklı eleştirilere maruz kalıyoruz bunu kabul etmek mümkün değil. Biz bu ülkede Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda beraberdik" şeklinde konuştu.

"DEVLETİN ARZ FAZLASI FINDIĞI ALMASI LAZIM"

Son dönemde düşüş içerisinde olan fındık fiyatlarına değinen ve hükümetin bu konuda çalışma yapması gerektiğini altını çizen Torun, şöyle konuştu: "Fındık bu sezon 12-13 seviyelerinde açıldı, biz 15 lira olmasını beklerken bugün 10 liranın altına düştü. Üretici olarak her türlü meşakkate katlanmamıza rağmen bu konuda belirleyici olamadık. Devletin bu konuda üreticisine sahip çıkması lazım. Devletin mutlaka piyasadaki arz fazlası fındığı garanti etmesi lazım, alması lazım. Bizim bu konu ile ilgili taleplerimiz oldu. Hükümetin biran önce ya TMO'ya, ya Fiskobirlik'e bir şekilde kaynak aktarımında bulunarak piyasadaki arz fazlası fındığı aldırmasından başka bir çare yok."

 

Haber Ara