Dolar

32,5910

Euro

34,8422

Altın

2.494,64

Bist

9.656,21

CHP’li vekil: Halkımız bize sarı kart gösterdi

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “1 Kasım’da halkımız MHP ile HDP’ye kırmızı kart, bize de sarı kart gösterdi” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-17 17:07:39

CHP’li vekil: Halkımız bize sarı kart gösterdi

İHA'nın haberine göre, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Türkiye Büyük Meclis Meclisi (TBMM) bahçesinde 26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın açılışı öncesi TRT Haber televizyonunda TRT Parlamento Haberleri Müdürü Erkan Tarhan'ın canlı yayında konuğu oldu. 

Tüzün, “Cumhuriyet Halk Partisi, 7 Haziran seçim sonuçlarını iyi okuyan iyi algılayan bir siyasi parti oldu. Çünkü 7 Haziran seçimlerinin toplumda bir koalisyon olması noktasında halkımız bir görüş belirtti. Gerçekten de başta Genel Başkanımız olmak üzere bu süreci en iyi anlayan en iyi algılayan hükümetin kurulması noktasında destek veren girişimlerde bulunan bir siyasi parti oldu ama olmadı. Neden ve niçin dersek ayrıntıya girmek istemiyorum. Ama şunu gördük 1 Kasım seçimlerinde özellikle vatandaşlarımız yurttaşlarımız biz 7 Haziran'da bu dört siyasi partiye bu şansı tanıdı. AKP'yi tek başına iktidara getirmedik. Ama vatandaşlar ‘Siz bu şansı değerlendiremediniz' diyerek oylarını daha da artırarak, AKP'yi yüzde 49'luk oy oranıyla iktidara getirdiler” dedi.

“HALKIMIZ MHP İLE HDP'YE KIRMIZI KART, BİZE DE SARI KART GÖSTERDİ”

Tüzün, halkın şöyle bir kolay yolu sandığı yansıttığını söyleyerek, bir futbol terimi ile örnek gösterdi. "Kural dışında hareket yaparsanız futbolda hakem size sarı kart gösterir" diyen Tüzün, şöyle devam etti.

“Çok daha sert bir kural dışı hareket yaparsanız hakem size kırmızı kart gösterir. Açıkçası 1 Kasım'da halkımız MHP ile HDP'ye kırmızı kart, bize de sarı kart gösterdi. Vatandaşımız böyle bir tercihte bulundu. Bakıyoruz Adalet ve Kalkınma Partisi oylarını artıracak herhangi bir çalışma yaptı mı? Esnafımıza, çiftçimize, memurumuza, köylümüze bir iyileştirme yapıldı mı? diye bakacak olursak yok. HDP ile MHP'ye baktığımızda yüzde 5 oy kaybı var. Ama AKP yüzde 9 oranla arttı. Nasıl arttı? Özellikle 7 Haziran'da siyasete ön yargılı olan benim oyumla ne olacak ben oy kullanmasam da olur diyen seçmen 1 Kasım'da sandığa gitti oyunu kullandı. O yüzde 4'lük oy nereden geliyor bakacak olursak 7 Haziran'da sandığa gitmeyip 1 Kasım'da sandığa gidip AKP'yi tek başına iktidar olması için oy verdi.”

 

Haber Ara