Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

CHP'li Özel: Orduyu, sıcak tartışmanın içine çekilmesine alet ediyorlar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Biz, Genelkurmay Başkanı ile polemik yapmayız. Genelkurmay Başkanı'nın sıcak siyaset alanına girmemesi lazım. Onun, oraya çekilmemesi lazım. Buna sivil toplumun, meslek örgütlerinin, sendikaların alet edilmemesi lazım' dedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-03 17:11:17

CHP'li Özel: Orduyu, sıcak tartışmanın içine çekilmesine alet ediyorlar

'Orduyu, sıcak tartışmanın içine çekilmesine alet ediyorlar'

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesine destek ziyaretinde bulunmasına ilişkin yorumda bulunan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Orduyu, sıcak tartışmanın içine çekilmesine alet ediyorlar. Bu görüntüler doğru değil. Dün Genelkurmay Başkanı'na samimi talebimizi ilettik. 'Sen, sakın sıcak siyasete girme, orada dur paşam' dedik" 

Toplumun tüm kesimlerinden tebrikler aldıklarını anlatan Özel, "Biz, Genelkurmay Başkanı ile polemik yapmayız. Genelkurmay Başkanı'nın sıcak siyaset alanına girmemesi lazım. Onun, oraya çekilmemesi lazım. Buna sivil toplumun, meslek örgütlerinin, sendikaların alet edilmemesi lazım. Görüntü 28 Şubat'ı hatırlatır. Şimdi oraya Türkiye'yi savurmak doğru değildir" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamaları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, terör örgütlerinin bir hedefinin de kendilerinden mümkün olduğunca söz ettirmek olduğuna yönelik açıklamasına işaret eden Özel, "Vallahi çok doğru. Ama Sayın Soylu, 31 Mart seçimlerinden önce ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinde yalvardım size. Ne kadar terör örgütü adı biliyorsanız, siz, genel başkanınız, MHP Genel Başkanı, sürekli terör örgütlerini anıp anıp, 'CHP kazanırsa bunlar gelecek', 'Ekrem kazanırsa İSPARK'ı şu terör örgütüne verecek', 'Ankara'yı CHP kazanırsa, su faturalarını şu terör örgütü dağıtacak' dediniz. O zaman dedim ki; 'Terör örgütlerinin adını anmayın, reklamını yapmayın'. Bugün o noktaya gelmiş" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara