Dolar

32,5597

Euro

34,9862

Altın

2.426,19

Bist

9.722,09

CHP’li milletvekillerden toplu ihbar

CHP'li milletvekilleri Kılıçdaroğlu'na soruşturma açılacak olması nedeniyle kendilerini ihbar etmeye hazırlanıyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-23 05:47:38

CHP’li milletvekillerden toplu ihbar

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre, CHP milletvekilleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na "Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla" soruşturma açılması üzerine kendilerini ihbar etmeye hazırlanıyor.
 
CHP'li vekillerin önümüzdeki hafta salı günü haftalık grup toplantısının ardından topluca savcılığa giderek kendilerini ihbar etmek için dilekçe verecekleri öğrenildi.

CHP'li milletvekilleri, ihbar dilekçelerinde Kılıçdaroğu'nun soruşturma açılmasına neden olan 35. Olağan Kurultay'daki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik söylediği 'dikatör bozuntusu' sözlerine yer vererek, "Sayın Genel Başkanımızın sözlerini aynen ben de tekrar ediyorum. Bu suçsa ben de bu suçu işliyorum" diyecek. 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Genel Başkanımıza ait her gün en ağır hakaretler yağdıran Cumhurbaşkanı ve bu konuda bir şey söylemeyen iktidar partisi bilmelidir ki, Genel Başkanımız hepimizin duygularına tercüman olmuştur. Genel Başkanımız yalnız değildir. Biz parti olarak Genel Başkanımızın arkasındayız" dedi.

Haber Ara