Dolar

32,5794

Euro

34,8034

Altın

2.515,81

Bist

9.693,46

CHP'li Kesici'den 'kayıp 128 milyar dolar' yorumu: Rezerv kaybolmaz

CHP İstanbul Milletvekili ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) eski Müşteşarı İlhan Kesici, Halk TV’de katıldığı canlı yayında partisinin gündemde tuttuğu 'Kayıp rezerv' iddialarına ilişkin konuştu. Kesici, 'Nereye gitti, nereye gider, nereden gelir? O bilgilerin üzerine tahminimiz var ama şimdi söylersek kendi söylediğimiz soruyu kırmış oluruz. Ama şunu söyleyeyim, kaybolmaz.' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-17 15:11:11

CHP'li Kesici'den 'kayıp 128 milyar dolar' yorumu: Rezerv kaybolmaz

Merkez Bankası'na yöneltilen '128 milyar dolar nerede?' sorusu etrafında iddialar tartışılırken, CHP çevresindeki iddialara yine CHP içinde etkili bir isim cevap verdi. Partisinin ekonomi alanında uzman isimlerinden sayılan İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, "Rezerv kaybolmaz. Devletin her şeyi kayıt altındadır" şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) eski Müşteşarı İlhan Kesici, canlı yayında kendisine yöneltilen, '128 milyar dolar kayıp rezerv' iddiasına ilişkin soruya cevap verdi. Kesici, "Nereye gitti, nereye gider, nereden gelir? O bilgilerin üzerine tahminimiz var ama şimdi söylersek kendi söylediğimiz şeyi kırmış oluruz" ifadelerini kullandı.

download_63

Sunucunun, 'kayıp 128 milyar dolar' iddalarını hatırlatması üzerine Kesici, "Hayır kaybolmaz. Bir kere onu söyleyeyim. Kaybolmaz. Girerseniz Merkez Bankası bilançosuna.. Okumayı bilen insanlar açarlar internet sayfalarını. Dolar alımları satımları nasıl olmuş, ne zaman olmuş, kaçtan alınmış, kaçtan satılmış? Görülür. Her şey kayıt altındadır. Bu devletin kayıtlarında var. Mutlaka var" cevabını verdi.

Dün yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 128 milyar dolar tutarındaki rezervin akıbetine ilişkin iddialara karşılık, ‘Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değil' ifadesini kullanmıştı.

Haber Ara