Dolar

32,5610

Euro

34,6876

Altın

2.491,36

Bist

9.524,59

CHP'li Böke, 3 bakanın istifasını istedi

CHP Sözcüsü Böke, Karaman'daki çocuk istismarı olayında ilgili bakanların sorumluluklarını yerine getirmediklerini savunarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Milli Eğitim Bakanı Avcı ve İçişleri Bakanı Ala'nın istifasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-31 10:11:17

CHP'li Böke, 3 bakanın istifasını istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin, "Bakan çocukları korumak yerine bu faciaların ortaya çıktığı vakıfları korudu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koltuğunu Sema Ramazanoğlu dolduramıyor. Bir kere istifadan bir şey olmaz" dedi.

MYK gündemine ilişkin basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Böke, Ramazanoğlu'nun yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı da istifaya davet etti.

Böke, “Bu bakanın görevi, çocuklarımızın her türlü ihmâl ve istismardan korunmasını sağlamak. Kalbimizde derin yaralar açmış olan ve her gün yeni dosyalar eklenerek büyüyen bir çocuk istismarı faciası ile karşı karşıyayız” dedi. Böke şöyle devam etti:

'BİR KERE İSTİFADAN BİRŞEY OLMAZ'

“Bir kere olması vakfı karalamak için gerekçe olamaz diyen bakana, ‘Bir kere istifadan bir şey olmaz' diyoruz. Kendisi büyük bir pişkinlikle sanki hiçbir şey olmamış gibi koltuğunda oturmaya devam ediyor. Bu şahıs o koltukta oturduğu müddetçe, çocuklarımız güvende değiller.”

Bu sorumluluğu yerine getirmeyen herkes de bu sorumluluğun parçası haline geliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koltuğunu Sema Ramazanoğlu dolduramıyor. Milli Eğitim Bakanı görevini yapmadığı için bu tablo ortaya çıkıyor.

Şu anda çocukların teslim edildiği bu evlerin teslim edildiği sayı 10 binin üzerinde. Türkiye'nin çocuklarının vakıflara mahkum etmeyecek kaynağı yok mu? Kaynak var da AKP bu vakıfları kendi arka bahçesi gibi kullanmayı mı tercih ediyor.”

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ İÇİN BU 3 BAKAN DERHAL İSTİFA ETMELİ'

Böke şu 3 bakanı istifaya çağırdı: "Bu tablolar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri Bakanı bakanlık sorumluluklarının yerine getiremediklerini açıkça ortaya koyuyor. Bu 3 bakan derhal istifa etmeli. Can güvenliğimiz, çocuklarımızın güvenliği, geleceği için. O koltuklar ciddi görev yapmak isteyenlerin koltuklarıdır."

Haber Ara