Dolar

32,3331

Euro

35,1182

Altın

2.302,25

Bist

9.079,97

CHP’li Bekaroğlu'ndan koalisyon yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, yen, hükümet kurma ve koalisyon çalışmaları ile ilgili sorulan soruları yanıtladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 16:40:46

CHP’li Bekaroğlu'ndan koalisyon yorumu

CHP'li Bekaroğlu, TBMM'de milletvekili kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'Bahçeli başbakan olsun' çağrısıyla ilgili olarak, "Biz buna inanıyoruz ve öncelikle muhalefetle hükümet kurmak istiyoruz. Sayın genel başkanımızın bugün attığı adım budur. Bir fedakarlıktır. Daha az oyu olan, milletvekili olan bir partiye gel hükümeti kuralım, başbakanlığı da sen yap diyor. Bu Türkiye siyasi hayatı için önemli bir fedakarlıktır, önemli bir örnektir" ifadelerini kullandı.

MHP'nin HDP'ye yönelik tutumuna yönelik soruya Bekaroğlu, "Bu partiyi de yüzde 13'lük bir oy ve 80 milletvekiliyle millet seçmiştir. Tabii onunla koalisyon yapmayabilirsin ama yok sayıyorum falan, bu kabul edilebilir bir şey değildir, demokratlık değildir. Bize göre doğru da değildir" yanıtını verdi.

Bekaroğlu, CHP adına koalisyon görüşmeleri yaptığı iddialarına yönelik soru üzerine ise, "Herhangi bir görüşme kimse yapmıyor. Daha başbakanlık için bir görevlendirme yapmamıştır Cumhurbaşkanı. Genel başkanlar görüşmemiştir, dolayısıyla böyle bir resmi görüşme yoktur. Gayri resmi herkes herkesle görüşür. Arkadaşlarınız, dostlarınız vardır. Zaten ben akşam bizim bakkalla da görüştüm. O da bana bir hükümet önerisinde bulundu. Bakkal biran önce hükümeti kurun diyor. Bu hükümet yokken bakkalda bile para harcamak istemiyor" dedi.

 

Haber Ara