Dolar

32,5905

Euro

34,8104

Altın

2.498,82

Bist

9.437,79

'CHP kimle ittifak kurdu? CHP kimin güdümünde? HDP kimin kuklası?'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:- 'Seçime kim kimlerle, omuz omuza, el ele yürüyor, farkında mısınız? CHP kimle ittifak kurdu? CHP kimin güdümünde? HDP kimin kuklası? Mecliste, bütçe konuşmalarında da söyledim. HDP'lilerin yüzüne de söyledim: 'Siz PKK izin vermezse selam bile veremezsiniz. Siz PKK'nın kontrolünde siyasetçilersiniz'. Benim söylememe gerek var mı? 'Sırtımızı Kandil'e dayadı

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-11 18:24:47

'CHP kimle ittifak kurdu? CHP kimin güdümünde? HDP kimin kuklası?'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mecliste, bütçe konuşmalarında da söyledim. HDP'lilerin yüzüne de söyledim: 'Siz PKK, izin vermezse selam bile veremezsiniz. Siz PKK'nın kontrolünde siyasetçilersiniz'. Benim söylememe gerek var mı? 'Sırtımızı Kandil'e dayadık.', demediler mi?" dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti Manavgat Seçim Ofisi açılışında yaptığı konuşmada, Antalya'dan açılıştan açılışa koştuklarını, memleket sevdalılarının işbaşında olduğu yerde hizmetlerin durmak bilmediğini dile getirdi.

31 Mart'taki seçimin farklı bir seçim olacağını belirten Çavuşoğlu, sadece ittifaklar seçimi değil milletin duyguları anlamında da farklı bir seçim olacağını ifade etti.

Sloganlarla Atatürk'ten geçinmeyle siyasetin ve vizyonun olmayacağını halkın gördüğünü kaydeden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Atatürk'ün vizyonlarını benimsiyoruz. Cumhuriyeti kurduktan sonraki hedeflerine ulaşmak için, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışıyoruz. Biz kime karşıyız biliyor musunuz? Hiçbir şey yapmadan yatan, gezen ve Atatürk'ten geçinen asalaklara karşıyız. Bu tiplere karşıyız. Bizlere Atatürk düşmanı diyorlar. Ben niye Atatürk düşmanı olayım. Senin vizyonsuzluğunu, tembelliğini eleştiriyorum diye mi? Atatürk senin tekelinde mi? Zaten Atatürk'e en çok bunlar zarar veriyor. Atatürk'ten geçinen bu tür asalaklar."

31 Mart seçimleri için kurulan ittifaklara dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Seçime kim kimlerle, omuz omuza, el ele yürüyor, farkında mısınız? CHP kimle ittifak kurdu? CHP, kimin güdümünde? HDP, kimin kuklası? Mecliste, bütçe konuşmalarında da söyledim. HDP'lilerin yüzüne de söyledim: 'Siz PKK izin vermezse selam bile veremezsiniz. Siz PKK'nım kontrolünde siyasetçilersiniz'. Benim söylememe gerek var mı? 'Sırtımızı Kandil'e dayadık.' demediler mi? Nasıl o sırtlarını dayadıkları PKK'lıları, teröristleri inlerine, çukurlarına gömüyorsak, bu millet de sandıkta bunlarla ittifak yapanları inşallah gömecek."

Çavuşoğlu, Hakkari'ye gidip de Türk bayrağı sallamayanları herkesin iyi bildiğine işaret ederek, "Daha Hakkari'de Türk bayrağını dahi dalgalandıramayan bu basiretsizler, dünyanın her yerinde şanlı bayrağımızı dalgalandırabilirler mi? İşte bu tarafta zillet ittifakı var. Onların arkasında millet yok. Manavgat'ta CHP'ye gönül vermiş, oy vermiş, dürüstlüğünden, vatanseverliğinden şüphe etmediğimiz CHP'liler de görüyor gerçeği. Bizim ittifakımız kimle? Milletle, cumhurla, milliyetçi hareketle." dedi.

- "Bu ittifak vatanın geleceği için kurulan ittifaktır"

MHP ile sadece bir seçim birleşmesi yapmadıklarının altını çizen Çavuşoğlu, her şeyden önce dava ve ülkülerini birleştirdiklerini söyledi.

Millet, vatan, ay yıldızlı bayrak aşkıyla hareket ettiklerini anlatan Çavuşoğlu, geçici sevda, çıkar ve sadece belediye başkanlığını almak için birleşme yapmadıklarını, Cumhur İttifakı'nın milletin bekası için kurulduğunu vurguladı.

"Bu ittifak vatanın geleceği için kurulan ittifaktır. Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak ittifaktır." diyen Çavuşoğlu, halkın desteğiyle haklı davalarda her zaman dik durarak hakkı savunduklarını kaydetti.

Türkiye güçlü ülke olduğu için ateş çemberinde istikrarlı durabildiklerini bildiren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güçlü olmazsak dünyadaki mazlumların, 1,8 milyar insanın umudu olabilir miyiz? Mazlumlar bize bakıyor. Kimse bize zor durumdaki Müslümanlardan 'Size ne?' diyemez. Onların davaları bizim davamız. Mazlumların haklarını savunmak bizim görevimiz. Dünyanın neresinde mazlum varsa biz mazlumların umuduyuz. Biz bunları bir 100 yıl daha bekletemeyiz. O yüzden sorumluluğunuz büyük. Milletimiz, ülkemiz için sorumluluğumuz büyük. Dünyaya, ülkeye sorumluluğumuzu unutmadan çalışacağız. Tüm dünyaya, insanlığa karşı sorumluluğumuzun olduğunu bilerek çalışacağız."

Manavgat'ta AK Parti döneminde yapılan hizmetlere de değinen Çavuşoğlu, Manavgatlıların en iyi hizmeti hak ettiğini, Manavgat için verilen sözlerin arkasında olduklarını sözlerine ekledi.

Ardından Çavuşoğlu, seçim ofisi açılışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy ile gerçekleştirdi.

Haber Ara