Dolar

32,5657

Euro

34,7317

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

'CHP ile koalisyon intihar olur'

AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk, CHP ile koalisyonun AK Parti için 'intihar olacağı' yorumunda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 04:19:30

'CHP ile koalisyon intihar olur'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 7 Haziran Genel seçimlerinden sonra erken seçim çağrısında bulunmuştu, bu çağrısını yineleyerek Ak Parti tabanıyla aynı yerde duruyorum ifadesini kullanan Külünk, "Koalisyon Türkiye'yi istikrarsızlaştırma talebinin adıdır. AK Parti'ye CHP ile koalisyonu dayatan akıl Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istiyor," dedi.

İnternethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuşan "CHP ile koalisyonun AK Parti için intihar olacağını" belirten Külünk'ün açıklamaları şöyle:

BU KOALİSYONU DAYATAN AKIL...

"Koalisyon Türkiye'yi istikrarsızlaştırma talebinin adıdır. AK Parti'ye CHP ile koalisyonu dayatan akıl Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istiyor. Dolayısıyla Türkiye'nin siyasi tarihi koalisyonlarla anılan zaman dilimlerinin siyasetin Türkiye'yi yönetemez hale getirdiğinin ispatı olan zaman dilimleridir.
 
AK PARTİ'Yİ İNTİHARA SÜRÜKLER

Bundan dolayı ben yeniden seçim diyorum, koalisyon müzakerelerine saygı duyuyorum ama milletin iradesinin ifadesi olan milletvekili olarak da CHP ile koalisyonun AK Parti'yi intihara sürükleyeceğini de yüksek sesle ifade ediyorum, ayrıca buna tahammül etmemizin mümkün olmadığını söylüyorum. Bu terör saldırıları Ak Parti'yi koalisyona mecbur etmek için operasyonun bir parçası.
 
BU SÜREÇTEN UMUT DUYMUYORUM

CHP ile koalisyona yüksek sesle hayır diyen birisi olarak elebette böyle bir süreçten umut beslenmesini onaylamam. Halkın fikriyle eşit olmanız son derece önemli, ben buradayım, Ak Parti teşkilatları ve halk nerede duruyorsa ben de orada duruyorum.
 
TEK BAŞINA İKTİDAR OLURUZ

Erken seçim olduğu taktirde elbette Ak Parti'nin tek başına iktidar olacağına içtenlikle inanan biriyim. Ak Parti'yi tek başına güçlü bir iktidara taşıyacak oy oranıyla buluşacağımıza inanıyorum."

Haber Ara