Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

CHP Heyeti: MİT hiçbir katliamı ortaya çıkaramadı

31 kişinin hayatını kaybettiği Suruç’taki saldırının ardından bölgeye giden CHP Heyeti, “Nerede görmezden geldiyseniz hesabını sizden soracağız” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 12:45:25

CHP Heyeti: MİT hiçbir katliamı ortaya çıkaramadı

Ajansların haberine göre, Urfa'nın Suruç ilçesinde dün yaşanan ve 32 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından bölgeye giden CHP Heyeti'nde bulunan Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba bir basın açıklaması düzenledi. Heyet açıklamasında, “Nerede görmezden geldiyseniz bunun hesabını sizlerden soracağız” dedi.

Tanrıkulu, “Güvenlik güçlerine, istihbarat birimlerine seslenmek istiyorum. Nerede görmezden geldiyseniz bunun hesabını sizlerden soracağız. Bunları duymazdan gelenlere bir kez daha sesleniyorum. Elinizde imkan varken bundan sonrasını önlemek zorundasınız” dedi.

Tanrıkulu şöyle devam etti:

“Bunun vebali boynunuzda olacak, bizim elimiz de sizin iki yakanızda olacak. Dün ayrıca bir asker Adıyaman'daki bir çatışmada yaşamını yitirdi, şehit düştü. Biraz sonra Malatya vekilimiz, Ankara milletvekillerimiz saat birde törene katılacaklar. Biz burada bu acının telafi edilmesi için, sarılması için ne gerekiyorsa üstümüze düşeni yapmaya çalıştık. Tekrar Türkiye'nin başı sağ olsun.”

Ağbaba: MİT Müsteşarı derhal görevi bırakmalı

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “Bir kaç tespitimizi paylaşmak istiyorum. Biz daha önce Suruç'a gelmiş ve Kobani'ye gitmiştik. Burada gördüğümüz manzara korkunçtu. Gençlerin Suruç'a geleceği, basın toplantısı yapacağı biliniyor. Müthiş bir güvenlik zaafiyeti var. MİT'in ne işe yaradığını insanın sorası geliyor. MİT maalesef hiçbir katliamı ortaya çıkaramadı. MİT, KİT'e döndü, kişisel istihbarat teşkilatına döndü. Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel istihbarat teşkilatı gibi çalışıyor.” dedi.

“Reyhanlı'da 50 kişinin, Cilvegözü'nde 13 kişinin ölmesi, Diyarbakır'da Niğde'de insanların katledilmesi… Bunların arkasındaki gücü ortaya çıkarmadı MİT” diyen Ağbaba, “Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, demokrasi olsun olmasın. Bunun bir sonucu olmalı. MİT zaten siyasallaşmış. MİT Müsteşarı derhal görevi bırakmalıdır. Geçici içişleri bakanı istifa etmelidir. Hükümetin siyasi sorumluluk alması için çağrı yapıyoruz. AKP'nin ve MİT'in Suriye politikalarının sonucudur Suruç” dedi.

‘Kütüphane kuracağız, çocuk parkı inşa edeceğiz'

Ağbaba, gençlerin hedefinin orada kütüphane kurmak olduğunu kendilerinin de CHP'li belediyeler olarak hem yasını tutacaklarını hem de kütüphaneyi oraya kuracaklarını söyledi. Ağbaba şöyle devam etti:

“Çocuk parkı inşa edeceğiz katledilen gençlerimiz adına.  Son olarak Reyhanlı Cilvegözü gibi katliamlar gibi karanlık kalmasın. Bugün Meclis'e araştırma önergesi vereceğiz. Türkiye'nin başı sağolsun diyorum.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara