Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

CHP, HDP'nin başarısını pilavla kutladı

7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı geçmesi üzerine Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, şükür pilavı dağıttı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 14:51:33

CHP, HDP'nin başarısını pilavla kutladı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçimler öncesinde 2 temennisinin olduğunu ve gerçekleşirse pilav dağıtacağını duyurmuştu. İlk isteğininCHP'nin Çanakkale genelinde 1'nci parti gelmesi ve ikinci isteğinin de HDP'nin yüzde 10 barajını geçmesi olduğunu belirten Gökhan, dün öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda halka kendi tabiriyle ‘Şükür Pilavı' dağıttı.

İSTEKLERİ İÇİN ADAK ADADI

İki isteğinin de yerine geldiğini belirten Başkan Gökhan, “2 temennim vardı ve şöyle bir adakta bulundum. Dedim ki Cumhuriyet Halk Partisi bu ilde 1'nci parti olacak dedim. 2'nci adağım ise bu ülkede barış çok önemli Çanakkale'nin barışı kadar. 12 Eylül faşist rejiminin ortaya koyduğu yasaların gereği bu baraj meselesi vardı biliyorsunuz. Bu baraj konusunda özellikle HDP'nin barajı geçmesini istiyordum. Bu şarttı. Bunu beğeniriz yada beğenmeyiz ama demokrasiye aykırı bir durumdur. Nitekim, baraj yıkıldı. Demek ki baraj yıkılabiliyormuş. Sonuç itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre kurulmuş bir siyasi partinin barajı aşmamasını hedeflemek kadar anti demokratik bir süreç olamaz. Onun için barajı, Türk milleti yıktı. Bende bu baraj yıkılsın istiyordum ve onun içinde bir adakta bulunmuştum. HDP'nin içerisindeki emanet oyları da dikkate almak gerekli diye düşünüyorum. Bunun tartışmasını daha sonra yaparız ama bu iki temennim yerine geldiği için, bunu Allah'tan istemiştim. Bu isteklerimde yerine geldiği için bu pilavı öncelikle bir şükür pilavı olarak sizlere takdim ediyorum. Allah'a şükrediyorum. Ona teşekkür ediyorum. Yüzümüzü kara çıkartmadı” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, meydana getirilen kazanlar dolusu etli pilav ve ayranlar halka ikram edildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara