Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

CHP Grup Başkanvekili: MHP ile ittifakımız var

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yerel seçimlerde olası bir ittifakla ilgili soruya, 'MHP'nin sahada 'Bizim' dediği seçmen, 2014'te kaldı. O seçmenin yüzde 90'ı, MHP neredeyse onun karşısındaki adayda birleşmeye ant içmiş durumdadır. MHP tepede ittifak yaparken tabanda o günkü MHP seçmeniyle bizim gönül ittifakımız zaten vardır' yanıtını verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-19 17:48:59

CHP Grup Başkanvekili: MHP ile ittifakımız var

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'teki değişikliği değerlendirdi.

Yönetmelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için geçmişte bankalarda bulundurulması gereken paranın altıda birine, Türkiye'ye gelip doğrudan gayrimenkul satın alanlar için dörtte birine indirildiğini anımsatan Özel, Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun değerinin 4 ila 6 kat düşürüldüğünü iddia etti.

Yerli ve milli vurgusu yapan, dolara savaş açan Cumhurbaşkanı'nın yayımlandığı kararnamede 9 kez ABD doları ibaresinin yer aldığını aktaran Özel, neden bunun yerine TL yazılmadığını sordu. Özel, Türk pasaportunun değerinin yarın ABD dolarının kaç lira olacağına göre belirleneceğini söyledi.

Özel, "Ey dolara savaş açan Erdoğan, Halime teyze yanarım yanarım, sana yanarım, bu çağırdı sen banka kuyruğuna girip 60 dolarını bozdurdun ya. Mehmet amca yanarız yanarız, sana yanarız, 3 aylık emekli maaşından biriktirdiğin 40 doları, bu söyledi diye bozdurdun ya. Bu dolardan vazgeçmiyor, dolara karşı çıkmıyor. Bunlar samimi olmayan, ele verir talkını, kendi yutar salkımı zihniyetinde bir devlet yönetimi anlayışıyla karşı karşıyayız" diye konuştu.

'MHP YÖNETİM ANLAYIŞI KÜSTÜRMÜŞTÜR'

Yerel seçimlerde olası ittifaklara ilişkin soru üzerine Özel, şunları söyledi:

"Sahada MHP ile AK Parti tepede ittifak da yapsa, kontrat da yapsa, çıkıp toplumun önünde birbirlerine yemin de etseler, MHP'nin sahada 'Bizim' dediği seçmen, 2014'te kalmıştır. O seçmenin yüzde 90'ı, MHP neredeyse onun karşısındaki adayda birleşmeye ant içmiş durumdadır. O günkü MHP'lileri saraya yanaşan, tükürdüğünü yalayan, tükürdüğü suratı öpen ya da öpeceği suratı önceden tüküren MHP yönetim anlayışı küstürmüştür. O yüzden MHP tepede ittifak yaparken tabanda o günkü MHP seçmeniyle bizim gönül ittifakımız zaten vardır."

Haber Ara