Dolar

32,5060

Euro

34,5619

Altın

2.493,80

Bist

9.548,09

CHP Genel Sekreteri Sındır:

'Bu ülkenin 1923 temelleri atılmış, Türkiye Cumhuriyeti devletinin rejimi, tek adama verilmek isteniyor'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-24 16:27:59

CHP Genel Sekreteri Sındır:
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, 'Bu ülkenin 1923 temelleri atılmış, Türkiye Cumhuriyeti devletinin rejimi, tek adama verilmek isteniyor." dedi.

Sındır, partisinin Hatay İl binasında yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması sürecinde bürokrasinin ve hükümetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer aldığını iddia etti.

Yapılacak oylamanın hayırlı olması dileğinde bulunan Sındır, "Sabah gözümüzü açıp elimize kumandayı almak istemiyoruz. Açtığımız bir kanalda Cumhurbaşkanı kahvaltıda bir yerde konuşma yapıyor, öğlen Başbakan açılış yapıyor, akşam bir miting konuşması ve araya da bakanların konuşmaları serpiştiriliyor. Sabah, akşam gece gündüz, devletin bütün imkan olanakları maddi ve manevi kullanıyor." ifadesini kullandı.

Sındır, "İçimiz dışımız 16 Nisan'da yapılan olan referandum. Neymiş referandum, anayasa değişikliği. Bu ülkenin 1923 temelleri atılmış, Türkiye Cumhuriyeti devletinin rejimi, tek adama verilmek isteniyor." diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1931 yılında reisicumhurken kendisine başbakan olması yönünde baskıların olduğu dönemde bir gazeteciye açıklama yaptığını anımsatan Sındır, şu bilgileri verdi:

"Atatürk, 'eğer milletimiz bu konuda ısrarcı ve teamül bu yöndeyse bundan kaçınmam' diyor. Dedikodu dolaşıyor etrafta 'Mustafa Kemal Paşa hem reisicumhur hem de başbakanlık yapmak düşüncesinde' diye. Atatürk bunu duyunca basının temsilcileriyle bir araya geliyor ve diyor ki 'efendiler eğer milletimin teamülü benim başvekil olmam konusunda ısrarcıysa, bunu seve seve yaparım. Bu durumda, reisicumhurluk görevini bırakmak durumundayım. Sizler böyle bir şeyi nasıl düşünebilir ve nasıl aklınıza getirebilirsiniz? Biz yıllardır bir şahsı idareden milletin egemenliğine bu ülkeyi ve bu milleti taşıdık'."

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da Cumhuriyetin ve çocukların geleceği için halk oylamasında "Hayır" denmesi gerektiğini belirtti.

Sındır, daha sonra partililerle toplantı yaptı.

Haber Ara