Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

'Yeri geldiğinde bütün siyasetçiler olarak deriz ki 'Türkiye büyük ülkedir, güçlü ülkedir' ama Türkiye çocuklarını ölüme terk edecek bir ülke olmamalıdır'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 17:14:09

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SMA hastalarının ilaç sorunu olduğunu, bunu çözmek için işin takipçisi olacaklarını belirterek, "Yeri geldiğinde bütün siyasetçiler olarak deriz ki 'Türkiye büyük ülkedir, güçlü ülkedir' ama Türkiye çocuklarını ölüme terk edecek bir ülke olmamalıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu, SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastaları ve yakınlarıyla bir araya geldi. Hasta ve yakınlarının sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, SMA hastalarının ilaç sorunu yaşadığını, bir ilacın bulunduğunu, bunun ise sevindirici olduğunu anlattı.

SMA hastalarının sorunlarını kamuoyuna yansıtmak için "çorbada tuzlarının" olması amacıyla ne gerekiyorsa yapılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Anneler mutlu bir dünyada çocuklarıyla beraber yaşamak ister ama bu olayın gecikmesi... Bir arkadaşımız ifade etti, 'ilaç verilemediği için kısa bir sürede 15 çocuk hayatını kaybetti' diye. Peki bunun sorumlusu kim o zaman? İlaç pahalı değil aslında, çünkü insanın hayatı her şeyden değerlidir. Hele hele bir çocuğun hayatı her şeyden değerlidir. Her şeyden değerli olan bir çocuk için 'ilaç pahalı, ilaç ucuz' düşüncesini kesinlikle kafamızdan atmalıyız, böyle bir düşünce kesinlikle olmamalı. Çocuklarımıza ne gerekiyorsa hepsini vermeliyiz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kendisine SMA hastalarının sorunlarını anlatan bir dosya da verildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hekim olan milletvekili arkadaşlarımız da burada. Onlar takip ediyorlar, biz de takip edeceğiz. Gerekirse doğrudan doğruya konuşacağız, bu sorunu bir an önce çözmeye çalışacağız. Çünkü çocukların beklemeye de tahammülleri yok. Bu ilacın sür'atle bu çocuklara verilmesi lazım. Yeri geldiğinde bütün siyasetçiler olarak deriz ki 'Türkiye büyük ülkedir, güçlü ülkedir' ama Türkiye çocuklarını ölüme terk edecek bir ülke olmamalıdır. En büyük arzumuz budur. Hep birlikte sorumluluk alarak ne yapılması gerekiyorsa yaparak, çocuklarımızın hayata tutunmasını sağlamalıyız. Bunun mücadelesini verelim. Size ben bunun sözünü veriyorum, emin olun bu konuda çalışacağım."

Kılıçdaroğlu, çok sayıda SMA hastasının bulunduğunu ancak yeni ilaçların her zaman pahalı olduğunu dile getirerek, "Ben bunu da çok iyi biliyorum. Çünkü bir ilacın bulunması için milyarlarca dolar harcanıyor. Bazen beklenen sonuç çıkmıyor, bazen beklenen sonuç yakalanıyor. Burada sevindiren olay, başarılı bir sonucun elde edilmiş olmasıdır." dedi.

Bu ilacın kullanılmasına resmi makamlarca izin verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "En güzeli budur. Dolayısıyla artık bunun pahalısı ucuzu değil, hep beraber bir ilacın bulunmasına sevinelim, çocuklarımız tedavi olsun. Onlar annelerinin gözetiminde okula gitsinler, parka gitsinler, anneler de gülsünler, çocuklar da gülsünler. En büyük arzum bu, takipçisi olacağız." diye konuştu.

Hasta yakınlarından Nevgül Yurtsever bir açıklama okurken, Kamile Kurt isimli hasta yakını da Kılıçdaroğlu'na bir dosya sundu.

Haber Ara