Dolar

32,4827

Euro

34,8964

Altın

2.438,03

Bist

9.716,95

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Uşak'ta

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Uşak'ta

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 15:24:11

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Uşak'ta
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlara yönelik söylediği "sandığa giderken hava güzelse erkekler sandığa gitmez, eşinizi alın zorla sandığa götürün" sözünü hatırlatarak, "Bunu söylemeyin dediler ama ben yine söyleyeceğim. Kadınlar daha duyarlı, sezgileri daha güçlüdür. Karı, koca, çocuklarınızla hep beraber sandığa gidin, demokrasiye katkı verin" dedi.

Partisinin düzenleyeceği miting için özel uçakla Uşak'a gelen Kılıçdaroğlu'nu Uşak Havalimanı'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Günay, milletvekili adayları ve partililer karşıladı.

Seçim otobüsüyle Banaz ilçesi Kızılcasöğüt beldesine geçen Kılıçdaroğlu, beldenin CHP'li Belediye Başkanı Ömer Biçer'le birlikte bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında, vatandaşların iki sorusuyla karşılaştığını, bunlardan birinin asgari ücrete ilişkin sözleri olduğunu belirterek, "Bize soruyorlar, 'iktidarda olsanız asgari ücreti net bin 500 lira yapacak mısınız?' Söz asgari ücret kesinlikle net 1500 lira olacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

İkinci sorunun "hükümeti neden kurmadıkları" yönünde olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, büyük bir samimiyetle hükümeti kurmak istediklerini, koalisyon teklifiyle kendilerine gelindiğinde, "Evet koalisyon kurabiliriz" dediklerini söyledi.

Bunun üzerine tarafların bir araya geldiklerini ve 10 gün görüştüklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "10 günün sonunda dediler ki 'Koalisyona ihtiyacımız yok üç aylık seçim hükümet kuralım'. Biz de seçim hükumetini kabul etmedik. Çünkü vatandaş yeni oy kullandı. Niye, hangi gerekçeyle sandığa gidelim? Türkiye'nin dünya kadar sorunu var, bu sorunları oturup çözmemiz gerekiyor. Gerginliği sonlandırmamız gerekiyor. Ama onlar illa bir daha seçilelim dediler. Çünkü sarayda oturan zat illa seçim, illa 400 milletvekili.. 400 milletvekili vermezseniz seçim gideriz diyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, oy kullanacak vatandaşlardan tek isteğinin olduğunu söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi tekrar seçime götüren bu iktidara gerekli dersi verin ve deyin ki; biz oylarımız kullandık neden oylarımıza itibar etmiyorsunuz. Oyunuzu kullanıp CHP'yi iktidara taşırsanız emin olun Türkiye'nin en temel sorunlarını çözeriz. Çözmekte de kararlıyız. Bizim ülkemiz güzel bir ülke, insanımız çalışkan, insanımız fedakar. Biz bütün güzellikleri ülkemizde hayata geçirebiliriz, bütün sorunları çözebiliriz. Yeter ki aklımızı mantığımızı kullanalım.

Annelere birşey söyleyeyim. Bir arkadaşımız dedi ki erkeklere biraz kızıyorsunuz, hanımlara diyorsunuz ki 'sandığa giderken hava güzelse erkekler sandığa gitmez, eşinizi alın zorla sandığa götürün'. Bunu söylemeyin dediler ama ben yine söyleyeceğim. Kadınlar daha duyarlı, sezgileri daha güçlüdür. Karı, koca, çocuklarınızla hep beraber sandığa gidin, demokrasiye katkı verin. Ülkesini, vatanını, bayrağını, çocuklarını düşünen bir siyasal partiye, yani CHP'ye gönül rahatlığıyla oy verin. Türkiye'yi içinde bulunduğu sorunlardan hep beraber kurtaralım. Demokrasi bu açıdan çok önemli. Efendim gitmezsek ne olur? Bir oy altın değerindedir. Sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlere de gerekli dersi vereceğiz, demokratik yoldan dersini vereceğiz. Aydınlık ve güzel bir Türkiye için irademizi ortaya koymuş olacağız."

Haber Ara