Dolar

32,5443

Euro

34,9663

Altın

2.425,70

Bist

9.681,98

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 17:51:58

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu
Manisa ve Denizli'de AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Manisa Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, Manisa Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Kurultayı'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini belirterek, Manisa Cumhuriyet savcılığına bireysel olarak suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Kumbaracı, "Kullanılan ifadeler sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı değil verdikleri oylarla onu bunu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa yapılmış açık bir hakarettir. Siyasete ve siyasetçiye yakışmayan ifadeler kullanılmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun hakaret ederken kullandığı namus ve şeref kavramlarının bu ülke insanı için ne denli önemli kutsal olduğunu bilmediğini düşünüyoruz. Kullandığı bu üslubun erdemli bir siyasetçiye ve siyasete yakışmadığı aşikardır. Erdemli siyasetçi kendi milletini katledenlere arka çıkmayıp adaletten vicdandan yana olandır" dedi.

Basın açıklamasının ardından Kumbaracı ve yönetim kurulu üyeleri savcılığı suç duyurusu dilekçelerini verdi.

- Denizli

AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir, il ve ilçe kadın kolları adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı sarfettiği sözler nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Akdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rencide eden sözleri dolayısıyla Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Akdemir, "Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir dünya lideri olan kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza karşı yaptığı hakaretlere son vermeye, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Haber Ara