Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

'Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınması tamamen siyasi bir operasyondur, tamamen Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik bir operasyondur'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-15 12:42:02

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınması tamamen siyasi bir operasyondur, tamamen Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik bir operasyondur." dedi.

Ağbaba, partisinin Battalgazi İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki ilçe kongrelerinin tamamlandığını, 2019'daki yerel seçimlere daha güçlü gireceklerini belirtti.

CHP'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında gensoru önergesi verdiğini hatırlatan Ağbaba, şöyle konuştu:

"Bir taraftan bizi tehdit ediyor, belediyelerimizle birlikte. Bir taraftan, Malatya'dayız, Ataşehir (İstanbul) Belediye Başkanı buralı, Arguvan'ın kardeş belediyesi... Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınması tamamen siyasi bir operasyondur, tamamen Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik bir operasyondur."

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdığını anımsatan Ağbaba, bunun çok önemli olduğuna değinerek, "Genel başkanımız bir çağrı yaptı. 'Derhal Doğu Kudüs'te bir büyükelçilik açın diye. Bizim de bunu desteklediğimizi söylemek istiyorum. Tabii Kudüs ile ilgili ABD'nin yaptığı şeye en güzel cevabın Malatya'dan verilmesi lazım. 2011'de, biliyorsunuz İsrail'i korumaya yönelik Kürecik'e füze kalkanı yapıldı. Bunu itiraf ettiler. Buradan hükümete bir çağrı yapıyorum, eğer çok samimiyseniz Kudüs konusunda, Amerika'nın İsrail'i korumaya yönelik kurulmuş olan füze kalkanı derhal kapatılsın." ifadesini kullandı.



Haber Ara