Dolar

32,3781

Euro

35,0346

Altın

2.326,48

Bist

9.142,40

'CHP, Deniz Baykal döneminde milliydi'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 'Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi milli bir parti değildir

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 23:09:54

'CHP, Deniz Baykal döneminde milliydi'
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi milli bir parti değildir. Deniz Baykal döneminde milliydi" dedi.

Memur-Sen Giresun şubesi tarafından düzenlen toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Uçak pilotlarını örnek veren Canikli, "Birden fazla kişinin olduğu her yerde son sözü söyleyen bir kişinin olması gerekir. İstişare farklı bir şey, görüşleri alırsınız ama sonunda son noktayı koyacak bir kişinin olması gerekir. Hani Başbakanımız diyor ya 'İki kaptan bir gemiyi batırır' gerçekten de öyle. Başbakanımız böyle diyince Kılıdaroğlu'da bir şey bulmuş gibi dedi ki, 'Öyle olur mu? uçağı iki pilot kullanıyor' ama bilirsiniz uçağa bindiğiniz zaman anons yapılır 'kaptanınız konuşuyor' diye. O iki pilotun bir tanesi kaptan diğeri yardımcı son sözü söyleyen orada bir tane bunu bile ayırt edemiyor" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN TOKADININ DOZAJININ BİRAZ YÜKSELMESİ GEREKİR"

Muhakeme yapamayan ana muhalefet partisinin genel başkanı bu millet için yüktür ifadelerini kullanan Canikli, "Aslında bizim işimiz zor, bu milletinde zor, bizimde zor. Neden yani şu basit değerlendirmeyi, muhakemeyi yapma özelliği olmayan ana muhalefet partisi genel başkanı hakikaten bizim için bir yük, millet için yük, bu ülke için yük artık bu yükten kurtulmanın zamanı geldi. 7 kez aslında millet ikazını yaptı ama anlamadı demek ki tokadın dozajının, milletin tokadının dozajının biraz yükselmesi gerekir. Bununda yöntemi 'Evet'tir" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU ORAYA ÇOK GÜZEL BİR DİZAYNLA GELDİ"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 16 Nisan'ı işaret ederek 'öyle bir evet ki her yerden duyulacak' diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu duyacak, onun dostları duyacak Almanya'dan başka dostları varsa başka yerden onlar duyacak Pensilvanya duyacak. Bunların hepsi Kılıçdaroğlu'nun dostları bakın, gerçekten dostları kader birliği yaptığı arkadaşları, zaten Fethullahçı Terör Örgütü ile nasıl iş birliği yaptığını biliyorsunuz yani. Çok güzel dizayn ile geldi oraya Kılıçdaroğlu, yani sayın Baykal'a yapamayacakları, hayata geçiremeyecekleri projeleri Kılıçdaroğlu ile geçirmeye çalışıyorlar. O da biliniz ki ülkenin, bu memleketin, bu milletin kesinlikle menfaatine değil. Bu ülkenin ne kadar aleyhine bir proje varsa, ne kadar bu ülke düşmanı tarafında Türkiye'nin birlik bütünlüğü ortadan kaldırılmasını, gelişmesinin durdurulması için çaba varsa Kılıçdaroğlu onlar ile beraber, Kılıçdaroğlu onların dostları. Alman derin devleti içinde geçerli, Fethullahçı Terör Örgütü içinde geçerli."

Kılıçdaroğlu'lu CHP'nin milli bir parti olmadığını söyleyen Canikli, "Sayın Kılıçdaroğlu Başkanlığında ki Cumhuriyet Halk Partisi milli bir siyasi parti değildir. Deniz Baykal döneminde milliydi, görüşlerimiz ayrıydı ama o ayrı bu ayrı ama bu milletin menfaatini önceleyen bir politika yönetiyordu Kılıçdaroğlu'nun bununla hiç alakası yok" dedi.

(Resul Yanbul /İHA)
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara