Dolar

32,5059

Euro

34,9169

Altın

2.447,53

Bist

9.711,72

CHP'den 'sınır kapıları açılır' açıklamasına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, '(Bu) tehdit politikasıdır ve hiç doğru anlaşılmaz. Bunu yapmak istiyorsanız bu böyle yapılmaz. Onu yaparsınız, söylemezsiniz. Esasen boş konuşuyorsunuz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 14:33:45

CHP'den 'sınır kapıları açılır' açıklamasına tepki

Ajansların haberine göre Öztürk Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AP kararının resmi bir karara dönüşmemesini arzu ettiklerini kaydetti.

"Bu konuda Avrupa'da halen aklıselim bir çoğunluğun olduğunu düşünmek istiyoruz" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Biz de ana muhalefet partisi olarak bu kararın Türkiye'ye yaptırıma dönüşmemesi, müzakerelerin geçici de olsa askıya alınmasına dönüşmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çok kabadayı yaklaşımlar oluyor. Çok üst perdeden konuşuluyor. Bunun maliyetini bu konuşan zatı muhteremler değil, 80 milyon Türkiye halkı ödeyecek.

Böyle bir dönemde her tarafla kavga etmek yerine her tarafla barışmalıyız. 'Sınır kapılarını açarız mültecileri Avrupa'ya göndeririz' şeklindeki yaklaşımlar, tehdit politikasıdır ve hiç doğru anlaşılmaz. Bunu yapmak istiyorsanız bu böyle yapılmaz. Onu yaparsınız, söylemezsiniz. Esasen boş konuşuyorsunuz. Yapamayacağınız bir şey üzerinden daha fazla düşmanlık yaratıyor, Türkiye'ye zarar veriyorsunuz."

Haber Ara