Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

CHP’den 'reform hükümeti' açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye’nin seçim hükümetine değil, reform hükümetine ihtiyacı olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 13:22:43

CHP’den 'reform hükümeti' açıklaması

TBMM'de 1969-1973 yılları arasında 14. Dönemde Zonguldak Milletvekili olarak görev yapan merhum Hüseyin Baytürk için TBMM'de düzenlenen cenaze törenine Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu ve Yılmaz, cenaze töreni sonrasında gazetecilerin sorularına cevap vermedi.

Türkiye'nin bir reform hükümetine ihtiyacı olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Türkiye'nin bir seçim hükümetine değil, 4 yıllık güçlü bir hükümete ihtiyacı vardır. Türkiye'nin kaybedecek zamanı yoktur, sorunları çoktur. Bu sorunları 4 yıllık güçlü bir hükümet ancak çözebilir. Bu eğer başarılabilirse bir reform hükümeti olmalıdır. Durumu idare eden, koltuk paylaşımından ibaret olan bir koalisyon hükümetinin Türkiye'ye bir faydası olmaz” dedi.

“CHP'de koalisyon görüşmelerine katılacak isimler muhtemel bakanlar olabilir mi?” sorusuna cevap veren Hamzaçebi, “Bu dereyi görmeden paçayı sıvamak olur. Türkiye'nin güçlü bir hükümete ihtiyacı var. Şuanda bu konuları konuşmak için son derece erken. Önemli olan ilkelerde mutabakat sağlamak” diye konuştu.

Haber Ara