Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

CHP'den MHP'ye yeni teklif

CHP, koalisyon kurma tekliflerini reddeden MHP lideri Bahçeli’ye ikinci kez yeni bir teklifte bulundu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 04:06:58

CHP'den MHP'ye yeni teklif

AK Parti'siz hükümet seçenekleri üzerinde çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arayışlarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye ‘Başbakanlık' teklifinden olumsuz yanıt aldı fakat, MHP ile koalisyon hedefinden vazgeçmedi.

Türkiye gazetesinin haberine göre, MHP lideri Devlet Bahçeli ‘ye koalisyon için Başbakanlık koltuğunu teklif ettikten sonra ret cevabı alan CHP, Ak Partisiz hükümet ısrarını sürdürüyor. Koalisyona ilişkin 14 prensip açıklayan ve bu prensiplerde çözüm sürecine yer vermeyerek MHP'ye göz kırpan CHP, bu sefer MHP'den 2 yıl isteyecek.

ERKEN SEÇİMLİ FORMÜL

CHP, MHP'ye “13 yılın ardından elimize bir fırsat geçti. AK Parti'nin iktidarda olmadığı bir hükümeti kurma fırsatını geri tepmeyelim. En azından emekliye çift ikramiye, asgari ücretin artırılması, taşeron sisteminin kaldırılması gibi halka vadettiğimiz ortak vaatlerimizi gerçekleştirmek için en azından 2 yıl iktidar olalım. Sonra seçime gideriz” diyecek.

AK PARTİ SEÇENEĞİ

Yapılacak tüm hamlelere rağmen MHP'yi ikna edememesi durumunda CHP, AK Parti'ye karşı koalisyonda nasıl bir yol izleneceğine ilişkin de çalışmalarını sürdürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, önceki günlerde iddialar için ‘hayır' demesine rağmen, CHP'nin dönüşümlü başbakanlıkta ısrarcı olacağı öğrenildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara