Dolar

32,5630

Euro

34,8865

Altın

2.435,07

Bist

9.645,02

CHP'den Meclis'e 'trafik kazaları' önergesi

CHP, artan trafik kazalarının nedenleri ve çözüm yollarının araştırılması için Meclis'e araştırma önergesi sundu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 10:51:47

CHP'den Meclis'e 'trafik kazaları' önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan önerge Meclis Başkanlığı'na sunuldu. 

Önergenin gerekçesinde, trafik kazaları sonucu her yıl çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği ve yaralandığı, kimi kazaların ise psikolojik travmalar yarattığı belirtilerek, tedbirlerin yetersiz kaldığı savunuldu.

Doğru ve yapılması gerekenin ülkedeki ulaşım ve trafik politikalarının yeniden gözden geçirilmesi olduğuna işaret edilen önergede, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının verilerine göre Ramazan Bayramı'nın birinci gününden itibaren meydana gelen trafik kazalarında toplamda 73 kişinin hayatını kaybettiği, 414 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Trafik kazalarının yol açtığı maddi kayıplara da işaret edilen önergede, "Ülkemizde yaşanan trafik kazalarında çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmekte ya da yaralanmaktadır. Trafik kazalarının sebebinin araştırılması, uygulanan ulaşım politikalarının trafik kazalarına etkilerinin belirlenmesine ve trafik kazalarının asgari seviyelere indirgenmesi için alınacak tedbirlerin araştırılması amacıyla Anayasanın 98'inci, İçtüzüğün 104 ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederim" denildi. 

Haber Ara