Dolar

32,5099

Euro

34,9393

Altın

2.430,53

Bist

9.716,77

CHP’den hükümete Zarrab sorusu

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Erdoğan-Trump buluşması öncesinde ABD’de temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bozdağ’a, Zarrab'ın iadesinin Trump görüşmesinde gündeme getirileceği iddialarını sordu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-15 15:40:56

CHP’den hükümete Zarrab sorusu

CHP'li Murat Emir, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, İran asıllı Türk vatandaşı Rıza Sarraf'ın İran'a yönelik yaptırımları ihlal ederek ABD'yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı ve karapara aklama suçlamalarından 14 ayı aşkın süredir cezaevinde tutuklu bulunduğunu anımsattı.

Zarrab'ın ABD'deki tutukluluk halinin Türkiye ile ABD arasında uluslararası soruna dönüştüğünü kaydeden Emir, "Adalet Bakanı göreviniz nedeniyle başta şahsınız olmak üzere Devletimizin üst düzey yetkililerinin, aynı zamanda Türk vatandaşı olan Reza Zarrab'ın iadesi yönünde ciddi girişimlerde bulunduğu kamuoyuna yansımaktadır" dedi.

Rıza Zarrab'ın iadesi yönündeki ısrarlı talebin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında yarın ABD'de gerçekleşecek görüşmede de gündeme geleceğinin iddia edildiğini vurgulayan CHP'li Emir, önergesinde Adalet Bakanı Bozdağ'a şu soruları yöneltti:

- 2017 Mayıs ayı itibariyle başka ülkelerde yargılanmakta olan kaç Türk vatandaşı bulunmaktadır? Bu vatandaşlarımıza yöneltilen suçlamalar nedir? Bu vatandaşlarımızdan kaçının resmi olarak iadesi talep edilmiştir?

- 2012-2017 yılları arasında başka ülkelerde yargılanan Türk vatandaşlarından kaçının resmi olarak iadesi talep edilmiştir?

- ABD'nin, YPG'nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne ağır silah desteği vermesi konusunun ana gündem olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump görüşmesinde, dolandırıcılık ve karapara aklamaktan tutuklu bulunan Zarrab'ın  yargılanma ve iade sürecinin konuşulacağı doğru mudur? Doğruysa, iki ülke arasında tarihi nitelikteki görüşmede Zarrab'ın  gündem olmasının özel nedeni nedir?

Haber Ara