Dolar

32,5839

Euro

34,7881

Altın

2.511,40

Bist

9.693,46

CHP'den 'Haydi Çocuklar Camiye' projesine itiraz

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, MEB'in desteklediği 'Haydi Çocuklar Camiye' projesine Meclis'te yaptığı konuşma ile karşı çıktı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-11 14:11:07

CHP'den 'Haydi Çocuklar Camiye' projesine itiraz

Timetürk Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile  Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından başlatılan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi Meclis gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a itiraz konuşması yaptı. 

Başevirgen konuşmasında, "6-13 yaş arasındaki çocukların camiye alıştırılıp beş vakit namazı camide cemaatle kılınmasının sevdirilmesi ve çocuklara cami sevgisinin aşılanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Türkiye genelinde yaklaşık bin 500 camide uygulanacak Haydi Çocuklar Camiye Projesi başlatılmıştır. Anayasamızın 41. maddesi ile çocuk hakları 42. maddesi ile eğitim hakları güvence altına alınmıştır. Anayasamız ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler gereğince etkinlik adı altında ideoloji empoze edilmesi çocukların düşünce ve vicdan özgürlüğünün ihlal edilmesi demektir. Milli Eğitim Bakanı'na soruyorum; söz konusu proje ile çocuklarımıza eğitim-öğretim adına ne kazandırılması planlanmaktadır. Katılım aralığı 6-13 yaş olarak belirlenmiş olan bu projenin bu kadar küçük yaştaki çocuklarımıza nasıl bir fayda sağlayacağı düşünülmektedir? Söz konusu projeye çocukların katılımı zorunlu olacak mıdır?" ifadelerini kullandı. 

HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE PROJESİ

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde yürütülen proje kapsamında, 6-13 yaş arası çocuklara 5 vakit namazı cami cemaatiyle kılmanın önemi anlatılıp cami sevgisi aşılanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Muhammed Fatih Ertaş, projenin, çocuklara cami sevgisini aşılamak amacıyla hayata geçirildiğini anlatarak, "Çocukların camide olmadığı bir milletin istikbaliyle ilgili kaygılar taşıması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Haber Ara