Dolar

32,5192

Euro

34,8443

Altın

2.430,41

Bist

9.645,02

CHP'den Halaçoğlu’na bir sert çıkış daha

CHP’li Haluk Koç'tan MHP'li Yusuf Halaçoğlu'na tepki: “Aklını başına topla, haddini bil. İstifa et”

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 05:57:17

CHP'den Halaçoğlu’na bir sert çıkış daha

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun, “Deniz Baykal'ı destekleseydik AKP bize ‘dinsiz partinin adayını seçtirdiniz' derdi” sözlerine CHP'liler ateş püskürdü. Parti Sözcüsü Haluk Koç, dünkü CHP Merkez Yönetim Kurulu çalışmaları sırasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Doğrudan isim de ortaya koyarak söyleyebileceğim ve altından kalkamayacakları çok ağır sözler söyleyebilirim. Düşünerek de söyleyebilirim, anında da söyleyebilirim. Eğer bir özür mekanizması geliştirmezler, söylediğinin bir sıkıntı anında istemeden ifade edildiğini ortaya koymazlarsa, o zaman milyonlarca bu ülkede hem inançlarına bağlı hem namusuyla yaşayan tüm o insanlara yapılan hakaretin sorumlusuna bulduğumuz her alanda hak ettiği cevabı hem de en ağırından verebilecek noktadayız. Herkes aklını başına toplasın. Aklını başına toplarken haddini de bilsin. Çekik gözlüler için bile bir tasnif cevabı verebilen Sayın Bahçeli'nin Sayın Halaçoğlu'nun sözleri hakkındaki düşüncelerini öğrenmek önemli.”

İSTİFA ETSİN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Halaçoğlu'nun açıklamasının utanç verici olduğunu ifade ederek, “Sayın Halaçoğlu'nun partisi MHP'ye verdiği ağır rahatsızlıktan dolayı ve siyasete kazandırdığı bu inanılmaz ayıptan dolayı bir derhal özür dilemeye, iki derhal görevinden istifa etmeye davet ediyoruz” dedi.

TÖVBE ET

CHP İstanbul Milletvekili eski müftü İhsan Özkes ise Halaçoğlu'na “Oruçluyken bu sözleri söylemişse sevap beklemesin” dedi. Özkes Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada “Sevap beklemesin çünkü bitmiştir. Halaçoğlu'na mübarek ayda tövbe etmesini ve CHP'lilerden de helallik almasını tavsiye ediyorum. Aksi halde bu Ramazanı günahkar olarak geçirmiş olacak” diye konuştu.

Haber Ara