Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

CHP'den Egitim Is'e ziyaret

CHP'den Egitim Is'e ziyaret

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-02 15:11:51

CHP'den Egitim Is'e ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Başkanlık sistemi" tartışmalarına ilişkin, "Her gün onlarca eve ateş düşerken, başkanlık sisteminin tartışılmasını şehitlerimize, ölen insanlarımıza saygısızlık olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Eğitim İş Sendikası'na ziyarette bulunan Ağbaba, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin bir bölgesinin yangın yerine döndüğünü, her gün şehit, ölüm haberlerinin geldiğini belirten Ağbaba, Türkiye'nin bu aşamaya gelmesinden iktidarın sorumlu olduğunu iddia etti.

"Utanmasalar kazılan hendekleri, getirilen ağır silahları kendilerine değil de tek parti dönemine, Milli Şef'e bağlayacaklar" ifadelerini kullanan Ağbaba, şunları söyledi:

"Şimdi başkanlık sistemi tartışması var. Her tarafta insanlar katledilirken, sanki parlamenter sistem bu ölenlerin sorumlusuymuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu işin sorumlusu parlamenter sistem değil, sorumsuz hükümettir. Yönetememekten kaynaklı bir durumdur bu, parlamenter sistemle ilgili bir durum değildir. Her gün onlarca eve ateş düşerken, başkanlık sisteminin tartışılmasını şehitlerimize, ölen insanlarımıza saygısızlık olarak değerlendiriyoruz."

Güvencesiz esnek çalışma, taşeronlaşma, kıdem tazminatının kaldırılması konularında sendikalarla hareket edeceklerini belirten, Veli Ağbaba, özel istihdam bürolarının, "ortaçağın köle pazarını" tekrar getireceğini ileri sürdü.

CHP'nin, sendikaların "hayır" dediği hiçbir şeye "evet" demeyeceğini vurgulayan Ağbaba, örgütlenmelerin önünde çok büyük engellerin bulunduğunu, farklı düşünenlerin görevlerinden alındığını iddia etti.

Ağbaba, hem kıdem tazminatının değiştirilmesi hem esnek çalışma hem de gelecek dönemde çıkacak yasalarla ilgili sendikalarla güç birliği yapacaklarını kaydetti.

- "Kamu çalışanının iş güvencesine dokunulmamalı"

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir de işçi sınıfının önünde ciddi sorunların bulunduğunu, iş cinayetlerinde her gün işçilerin öldüğünü anımsatarak, özel istihdam bürolarının açılmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını, esnek çalışma ve kıdem tazminatı konusunda da taviz vermeyeceklerini vurguladı.

İktidarın, 657 sayılı Devlet Memurları Yasasını değiştirmek istediğini anımsatan Demir, "Bu değişiklikle öğretmenler taşeronlaştırılmak isteniyor. İş güvenceleri ortadan kaldırılacak. 657 sayılı yasada eksiklikler olabilir ama kamu çalışanının iş güvencesine dokunulmamalı" görüşünü paylaştı.

Demir, iş güvencesine zarar verecek bir durum oluşursa da sokaklara ineceklerini bildirdi.

Haber Ara