Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

CHP'den 'darbe komisyonunun' raporuna ilişkin iddia

Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan CHP sözcüsü Tezcan, 'Bu rapor AKP-FETÖ ittifakını saklamak için hazırlandı' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-01 10:00:34

CHP'den 'darbe komisyonunun' raporuna ilişkin iddia

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun açıkladığı ön rapora ilişkin "'AK Parti hükümetine FETÖ sızdı' denemez diyorlar. Doğrudur; çünkü AK Parti hükümeti, FETÖ'yü devlete yerleştirmiştir. Bir sızma değil, yerleştirme söz konusudur" dedi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, düzenlediği basın toplantısında, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemini kamuoyuyla paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ensar Vakfı'nın 38'inci Genel Kurulu'ndaki '15 Temmuz'un en büyük kahramanlarından biri de gençlerimizdir. O gece oraya gelenler, Gezi Parkı'nın gençleri değildi. Bunu iyi görmemiz lazım. O gece oraya gelenler, vatanını, milletini seven; bayrağı, ezanı için yola koyulan gençlerdi' açıklamasını eleştiren Tezcan, şunları söyledi:

"AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan, Ensar Vakfı'nda yaptığı konuşmada yaşam tarzı farklılıkları üzerinden gençleri kamplaştırmanın bir yeni adımını atmıştır. Sayın Erdoğan'ın ayrıştırma dili, artarak, devam etmektedir. Sayın Erdoğan'ın kamplaştırma dili, artarak, devam etmektedir. Sayın Erdoğan'ın çatıştırma ve kamplaştırma politikası, artarak, devam etmektedir. Bu konuşmada, özellikle Gezi gençliğiyle 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele eden gençlerimiz karşı karşıya getirilmek istenmiştir. Gezi gençliğiyle 15 Temmuz gençliği arasında bir çatışma ve kavga teşvik edilmiş, tahrik edilmiştir. Gezi gençliği de demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmıştır 15 Temmuz gençliği de. Aklınızı başınıza alın. Ülkenin gençlerini böyle yapay eksenlerde ayırmaya çalışmak, yeni bir çatışmanın kapısını açar."

'KAMUFLAJ ARACI OLARAK ÖN RAPOR HAZIRLANMAYA ÇALIŞILMIŞ'

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun açıkladığı ön raporla ilgili ayrıntılı değerlendirme yaptıklarını belirten Tezcan, "Önümüzdeki hafta da komisyon üyesi arkadaşlarımız, ayrıntılı olarak kendi raporlarını, kendi açıklamalarını kamuoyuyla paylaşacak. 'Darbe Komisyonu ön raporu' diye açıklanan rapor, aslında darbenin siyasi ayağını örtme, gizleme çabasının çok açık şekilde görüldüğü bir rapordur. Buna rapor, demek doğru değil. Bir gizleme, kamuflaj aracı olarak bu ön rapor hazırlanmaya çalışılmıştır. Bu rapor, AK Parti'nin FETÖ ile ittifakını unutturma ve saklama telaşı içerisinde hazırlanmış bir rapordur" dedi.

'AKP HÜKÜMETİ FETÖ'YÜ DEVLETE YERLEŞTİRMİŞTİR'

'FETÖ'yü devlete AK Parti'nin yerleştirdiğini savunan CHP Sözcüsü Tezcan, şöyle konuştu:

"Rapora baktığınızda şu telaşı seziyorsunuz. 'FETÖ, cemaat her neyse önceki bütün hükümetler döneminde varmış; AK Parti döneminde kucağında bunu bulmuş'. Bu algıyı kurgulamaya dönük bir raporla karşı karşıyayız. Oysa söylenebilecek tek bir şey vardır. Eğer FETÖ'nün devlete sızmasından söz ediliyorsa bu sızma, AK Parti iktidarından önceki hükümetler dönemi için söylenebilir; ama AK Parti dönemi için sızmadan bahsedilemez. Tam tersine AK Parti'nin FETÖ'yü doğrudan doğruya devlete yerleştirmesi söz konusudur. Evet, AK Parti döneminde bir sızma yoktur; çünkü yerleştirme vardır. Bir ittifak vardır. İttifak halinde devleti yönetme anlayışı ve kararlılığı vardır. İttifak halinde bütün muhalifleri yok etme anlayışı vardır. 'AK Parti hükümetine FETÖ sızdı' denemez diyorlar. Doğrudur; çünkü AK Parti hükümeti, FETÖ'yü devlete yerleştirmiştir. Bir sızma değil, yerleştirme söz konusudur."

Haber Ara