Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

CHP’den çok sert ‘hükümet’ çıkışı ‘Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz’

Emekli asker ve eski milletvekili olan CHP’li Dursun Çiçek katıldığı TV programında çok sert açıklamalarda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-15 11:33:18

CHP’den çok sert ‘hükümet’ çıkışı ‘Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz’

Ergenekon-Balyoz davalarından beraat eden Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, KRT televizyonunda katıldığı programda gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Dursun Çiçek, adliyelerde başsavcıların "Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz." şeklinde konuştukları iddiasını kamuoyuyla paylaştı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ergenekon davası kapsamında yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Emekli Kurmay Albay Çiçek'in açıklamaları çok konuşulacak! KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan Çiçek, FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmaya yönelik neden bir girişimin olmadığı yönündeki soruları cevap verdi. Özellikle AKP içindeki FETÖ'cülerin neden yargılanmadığına ilişkin "Başsavcılar iktidarı yargılayacak güçlerinin olmadığını söylüyor." diyen Çiçek, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Hakim ve savcılarla, başsavcılarla görüşüyoruz onlardan bu yargılamaların bu soruşturmaların niye sonuçlanmadığını soruyoruz onlar da diyor ki, Türk yargısının durumunu biliyorsunuz, hakim ve savcıların üçte biri sanık oldu, görevinden atıldı dolayısıyla bizim iktidarı yargılayacak gücümüz yok iktidarı düşürmek muhalefete düşer sizin göreviniz, siyasetçilerin görevi. Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz göreceksiniz. Başsavcılar var bunu diyen"

Haber Ara