Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

CHP'den 2016 meclis çalışmaları değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyeleri ile birlikte 2016 yılı Malatya Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-27 15:37:10

CHP'den 2016 meclis çalışmaları değerlendirmesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyeleri ile birlikte 2016 yılı Malatya Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını değerlendirdi.

CHP Malatya İl Teşkilatında gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Bu yasanın üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen yasanın önemli sorunlarını bütün vatandaşlar yaşıyor. Köydeki muhtardan orada mahallede oturan kişiye kadar herkes problem yaşıyor. Hangi hizmetin kim tarafından getirileceği noktasında ciddi bir kafa karışıklığı, ciddi bir karmaşa söz konusu. Bu çerçevede Büyükşehrin 100-150 kilometre uzaktaki bir noktaya hizmet götürebilmesi de birçok noktada sıkıntı oluşturuyor. Dolayısıyla yerel yönetim aslında yerinde yönetim en yakın istikametten, en yakın yerleşim yerine hizmeti verme anlamına geliyor. Ama biz hizmet noktasını bu yasayla birlikte uzaklaştırdık. Tabi bunun önemli sorunlarını, sıkıntılarını Malatya Büyükşehir Belediyesi de yaşıyor. Dolayısıyla birçok noktaya hizmet götüremiyor" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyelerinin halkın temsilcileri olarak önemli bir görev üstlendiklerini kaydeden Kiraz, "Bu hizmetlerin götürülmesi noktasında önemli bir çaba sarf ediyorlar. Ama bu hem Büyükşehir Belediyesinin bakışı hem birçok ilçe belediyemizin bakışı çerçevesinde bu hizmeti götürmekte maalesef zorlanıyorlar. Malatya'ya baktığımızda bu yüzyılda halen birçok köyün, birçok mahallenin kanalizasyon sorununun çözülemediğini görüyoruz. Birçok köyde kanalizasyon köy içlerine akıyor ve köyde kokudan geçilmediği gibi insanlar sağlık tehdidiyle karşı karşıya kalıyor. Yine en temel ihtiyaç olan su, birçok köyümüzde, birçok mahallemizde problem olmaya devam ediyor. Yol, yine birçok köyümüzde, mahallemizde problem olmaya devam ediyor. Altyapıda önemli, ciddi sıkıntılarımız var. Malatya merkezde trafik her geçen gün sorun olmaya devam ediyor. Malatya içinde yapılan çalışmalara baktığımızda Kanalboyu'ndan, Fahri Kayahan'ına bir değerlendirme yaptığınızda dokudan eser kalmadığını çok net şekilde görüyoruz. Tamamen sarı renkte Osmanlı figürleriyle donatılan bir Malatya var. Bunun yanında beton yığınlarına çevrilen bir yapı ve sokakları tamamen direklerle kaplanmış, görüntüsü çirkin bir Malatya oluşuyor" şeklinde konuştu.

Kiraz, Malatya'nın birçok sorununun olduğunu ileri sürerek, "Bütün sorunlar çözülmüş gibi, Malatya'nın hiçbir sorunu kalmamış gibi 'pembe trambüs mü, mavi trambüs mü' bunu tartışıyorlar. Böyle bir tartışmada Türkiye'de ilk defa Malatya Belediyesine nasip oldu diye düşünüyoruz. İlk defa böyle bir tartışmayı gündeme getirmiş olması da belediye açısından en olumsuz durumlardan birisidir. Son dönemlerde önlemler alınmaması çerçevesinde Malatya'nın birçok mahallesine de, Malatya'nın birçok sokağına da suyun verilmediğini görüyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğü açıklama yapıyor, bunun iki ay daha süreceğini ifade ediyor. Dolayısıyla kış ayında bu suyu veremiyorsa, yaz ayındaki durumu düşünmek bile istemiyoruz. Malatya'ya ilk kar yağdı, karla mücadele konusunda da Malatya Belediyesinin başarısızlığını çok net şekilde gördük. Malatya Belediyesinin de biran önce halktan yana olan bir hizmet anlayışını, sosyal, halkçı bir belediyecilik anlayışını mutlaka yerleştirmesi gerekiyor"ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Hurşit Kuşçu ise Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı meclis çalışmalarıyla hakkında bilgiler vererek, "Malatya Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayı meclis toplantısıyla 2016 yılı meclis çalışmalarımız tamamlanmıştır. Toplantımızın amacı Malatya Büyükşehir Belediyesi meclisinde CGP grubunun faaliyetleri konusunda kamuoyuna güvenilir ve yeterli bilgiyi sunulması, kamu kaynaklarının korunması, planlanan hizmetlerin gerçekleşmesi adına yaptığımız çalışmaları paylaşmaktır. Malatya'nın ve Malatyalıların yararına olan her adımı, her hizmeti bugüne kadar destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Halkımızın yararına olmayan projelere karşı çıkacağız. Kurumsallaşmış bir yerel yönetim anlayışı gereği yatırım ve hizmetlerin hesap verebilirliği, şeffaflığı, çağdaş ve sosyal belediyecilik uygulamalarının sunulmasında sürdürülebilirliği bizler için büyük önem arz ettiğini belediye meclisinde açıkladık. Kentimizin ulaşım sorunu için önerilerimizi sunduk. Kentimizin ihtiyaçlarının planlı ve ihtiyaçları dikkate alarak yatırım ve hizmet programlarının uygulanmasını istedik" diye konuştu.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara