Dolar

32,3683

Euro

34,9705

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

CHP'deki yeni tartışma: Helallik

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün yaptığı basın açıklamasında herkesten helallik istedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 'hakkımızı helal ediyoruz' yanıtı verince CHP'de tartışma başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 16:10:06

CHP'deki yeni tartışma: Helallik

TİMETURK I HABER MERKEZİ CHP'liler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakkını helal edenler ve etmeyenler olarak olarak ikiye bölündü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu için kullandığı 'Hakkımızı helal ediyoruz' sözüne ilk tepki İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi. 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu Twitter'dan yaptığı açıklamada Davutoğlu için 'Kısa başbakanlık dönemine en çok ölüm sığdıran Başbakan olarak tarihe geçtin. Arkanda sana hakkını helal etmeyecek yüzlerce insan bıraktın...' dedi.

szgn

'TEPKİM KILIÇDAROĞLU'NA DEĞİL'

Katıldığı televizyon programında tepkisinin Kılıçdaroğlu'na olmadığını ifade eden Tanrıkulu sözlerine açıklık getirdi. Tanrıkulu, "Yazdığım saat 15:03, genel Başkanımız 15:30'da başladı toplantıya, bunu yazdım ve genel kurula gittim ve genel kurulda bu görüşümü sosyal medayada paylaştım. Genel Başkanımızın görüşüyle bir ilgisi yok... Bu benim şahsi görüşüm" dedi.

altay

'SİYASİ CENAZE'

Helallik tartışmasına katılan bir diğer isim de CHP Grup Başkanvekili Engin Altay. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Altay, CHP'de meydana gelen tartışmaya yönelik ise şöyle dedi: "Siz Türkiye'de hiç helallik isteyen cenazelerde de olur bu aslında bu siyasi cenaze tabi. Ben Türkiye'de hoca efendi helallik isteyince helal etmiyorum diyeni duymadım. Helallik isteyene helallik verilir. Hangi hakkı soruyorsun. Siyasi hakları mı? Siyaseten Davutoğlu'nun çok kusuru var. Ama en büyük kusuru aldığı 23 milyon oya ihanet etmesidir. 23 milyon seçmen hakkını helal ediyorsa ona bende hakkımı helal ettim gitti. Siyasi mefta oldu maalesef."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara