Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

CHP'de olaylı kongre

CHP Antalya’da 35’inci olağan kongresinde il başkanı adayı ile belediye başkanı arasındaki sözlü tartışma ortamı gerdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-27 01:03:28

CHP'de olaylı kongre

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre: CHP Antalya'da 35'inci Olağan İl Kongresi Konyaaltı'ndaki İsmet Selekler Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Kongre öncesinde delegeler ve gazeteciler polis ekiplerince tek tek aranarak salona alındı. Ayrıca salonda bomba olması ihtimaline karşın polis ekipleri salonda bomba araması da yaptı. Mevcut İl Başkanı Semih Esen'in yeniden aday olduğu kongrede eski milletvekilleri Yıldıray Sapan, Tuncay Ercenk, eski il yöneticisi Bahadır Manyaslıoğlu ve Mustafa Şeker il başkanlığı için adaylığını açıklamıştı. Ancak CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın başkanlığını yaptığı divana isimler verilirken Mustafa Şeker adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı. Ali Kızılateş'in sağlık sorunları Mustafa Şeker'in de kendi isteğiyle vazgeçtiği il başkanlığı seçiminde kongreye 587 delege katıldı ve Esen 261, Ercenk 130, Sapan 77, Manyaslıoğlu 68 delegeden imza alabildi.

Kongreye CHP Antalya milletvekillerinden Niyaz Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Çetin Osman Budak ve Devrim Kök katılırken il başkanlığından istifa ederek milletvekilliği için aday olan ancak seçilemeyen Cavit Arı'da katıldı. Cuma günü kongresi yapılan CHP Kaş ilçe Örgütü devam eden 3 günlük itiraz süresi nedeniyle il kongresine delege gönderemedi ancak bazı Kaşlılar salonda yerini alarak “Kaşlıyız, haklıyız” sloganları attı.

BAYKAL ISRARLARA DAYANAMADI

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'da kongrenin yapılacağı salona gelerek adayları ve delegeyi selamladı. Ön sıralarda boş sandalye bulamayan Baykal, selamlamasının son bulduğu yerdeki boş bir sandalyeye oturdu. Bir süre sonra il yönetiminden gelenler Baykal'a önde yer olduğunu söyleyip ön sıralara geçmesini teklif etti. Israrlara rağmen yerini değiştirmeyen Baykal'ı yanına gelen İl Başkanı Semih Esen ikna edip kendi yerini verdi.

Mevcut İl Başkanı Semih Esen'in seçimin blok liste ile yapılmasını önerisi üzerine divan başkanlığı durumu delegelerin oylamasına sundu. CHP'li Baykal ve Sultan Yeğen blok liste için oy verirken Akaydın ve Niyazi Nefi Kara ise çarşaf liste olması yönünde oy kullandı. Oylama sonucunda Baykal'ın oy verdiği seçimin blok liste ile yapılmasına karar verildi.

KÜRSÜYE TELEVİZYON KUMANDASI İLE ÇIKTI

Adayların konuşmasına geçildiğinde CHP'li Sapan elinde televizyon kumandası ile çıkarak isim vermeden mevcut il başkanını işaret ederek mevcut il yönetiminin bir kumanda ile yönetildiğini öne sürdü. Sapan, “Uzaktan kumandayı kıracağım ve bu örgütü kimse kontrol altına alamayacak” dedi. Ayrıca Sapan konuşmasının bir bölümünde de CHP Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı hedef alan ifadeler kullandı. Manyaslıoğlu' da yaptığı konuşmada önceliğinin katılımcı bir örgüt modeli olduğunu söyledi. Mevcut İl Başkanı Semih Esen ise “İstersem teşkilatın içerisinde herkesle kavga edebilirim ancak ben el ele yürümek istiyorum. Böylede yapıyorum” dedi.

YİNE OLAY ÇIKTI

Son konuşmacıya kadar olaysız ve tartışmasız süren kongre havası dilek ve temenniler kısmına geçildiğinde yerini kavgaya bıraktı. CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın kürsüye çıkıp eleştirilere yanıt vermek istemesi üzerine Sapan ve destekçileri divan kuruluna konuşmaya müdahale etmesi yönünde baskı uygulamak istedi. Tartışmaları dinlemeyen Uysal, CHP'li Yıldıray Sapan'ın il başkanı seçilmesi halinde hiçbir seçimde kendisini desteklememesini istedi. Uysal'ın konuşması bittiğinde kürsüden inmek üzereyken Yıldıray Sapan ile Uysal'ın taraftarları arasında kısa süreli kavga meydana geldi. Gergin ortamdan Uysal ve Sapan seçim kurulunun kullandığı kapıdan korumaları eşliğinde çıkarılarak uzaklaştırıldı.

Salondaki delegelerin çıkarılmasının ardından salon düzenlenerek oylamaya geçildi. 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara