Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

CHP'de Baykal'a iki itiraz

CHP'nin Meclis Başkanı adayı Baykal'a, İlhan Cihaner ve Mustafa Akaydın'ın Erdoğan ile görüşmesinden dolayı karşı oldukları iddia edildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 09:14:03

CHP'de Baykal'a iki itiraz

Milliyet'in haberine göre, CHP'nin TBMM Başkanlığı adayı, TBMM'nin geçici başkanı, eski Genel Başkan, Antalya Milletvekili Deniz Baykal oldu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün Sabah saatlerinde topladığı MYK'da, “Arkadaşlar, adayımız Deniz Bey olacak. Siyasi tecrübesi, politik birikimi ile bütün milletvekillerimizin desteğini alacaktır. Ben de toplantı biter bitmez, geçici Meclis Başkanı da olan Sayın Baykal'ı makamında ziyaret edeceğim” diyerek, olası itirazların önünü kapadığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'ndan sonra söz alan MYK üyelerinin de, “Bize aldığınız karara sahip çıkmak, Deniz Bey'i desteklemek düşer” ifadesini kullandı.

Baş başa yarım saat

Kılıçdaroğlu, alınan kararın hemen ardından soluğu Baykal'ın geçici makamında aldı ve TBMM Başkan adayı olması konusunda ricada bulundu. Baykal'dan gelen olumlu yanıt üzerine, CHP'nin adayının Baykal olması kesinleşti. Kılıçdaroğlu'nun görüşmenin ardından başkanlık ettiği partisinin kapalı grup toplantısında, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner'in Baykal'ın adaylığına tepki gösterdiği öğrenildi.

Daha sonra TBMM'ye geçen Kılıçdaroğlu, Baykal'ı makamında ziyaret etti. Baş başa gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

İki isimden itiraz

Alınan bilgilere göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Baykal ile birkaç kez ters düşen Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Baykal'ın Erdoğan ile görüşmesine rağmen aday gösterilmesini eleştirdi.

‘Daha birikimlisi yok'

Bunun üzerine İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın, “Genel Başkan'ın iradesini sorgulamamamız gerekir. Tercih bu yönde olmuştur” ifadesini kullandığı öğrenildi. İstanbul Milletvekili Ali Özcan'ın ise, “Bu adaylık süreci, bir iade-i itibardır. Öyle görülmelidir. Kaset komplosuna karşı eski genel başkanımızın Meclis Başkanı adayı gösterilmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilmiş en net yanıttır” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında Baykal'ın adaylığına ilişkin olarak, “Deniz Bey'in adaylığı, herhangi bir koalisyon pazarlığının parçası değil. Buna yürekten inanmanızı istiyorum. Deniz Bey'den daha deneyimli, daha birikimli bir aday olduğunu düşünüyorsanız, hemen burada söyleyin” dediği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, CHP'nin TBMM Başkan adayı Deniz Baykal'ın bu süreçte diğer partilerle temas etmeyi düşünmediği öğrenildi.

Haber Ara