Dolar

32,5863

Euro

34,8427

Altın

2.506,94

Bist

9.673,52

CHP'de 'ABD Büyükelçisi ile gizli görüşme' iddiası

Güneş Gazetesi, geçtiğimiz cuma günü Özgür Özel ve Selin Sayek Böke'nin Büyükelçisi ile gizli görüşme yaptığını iddia etti. Her iki isim de iddiayı yalanladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-08 14:08:40

CHP'de 'ABD Büyükelçisi ile gizli görüşme' iddiası

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Gazete, haberinde Selin Sayek Böke, Özgür Özel, Veli Ağbaba, Aykut Erdoğdu, İlhan Cihaner ve Zeynep Altıoklar'ın birlikte hareket ettiği, bu grubun Kılıçdaroğlu'nun yerine gelip, eşbaşkanlık sistemini hayata geçirmek istediklerini yazdı.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Parti kulislerinde, Özel ve Böke'nin geçtiğimiz cuma günü Amerikan Büyükelçisi ile görüştüğü iddia edildi. Aykut Erdoğdu ile Kılıçdaroğlu'nun anlaştığı, Böke'nin yerine Erdoğdu'nun yerine bunları getirince grubun da dağıtıldığı belirtiliyor."

BÖKE NE CEVAP VERDİ?

Böke'nin kişisel twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

1)Havuz medyasının gayrimeşru referandumun meşrulaştırılmasına milyonlardan gelen itirazın siyasete taşınmasından rahatsız olduğu görülüyor.

2)Bugün bir kez daha çamurla siyaseti kirleten bir yalan ortaya atıldı. ABD Büyükelçisi ile görüşerek istifa ettiğim iddia edildi.

3) Söz konusu 'haber' açık bir yalan, havuz medyasının demokrasi mücadelesini boğmaya çalışan alışılmış çamurlarından biridir.

4)Benim yönetimden ayrılışım;siyasi ilke ve itiraz ışığında aldığım bir karardır. Mesele izlenen siyasete dair bir görüş ayrılığı meselesidir.

5) Gayrimeşru olanı meşrulaştırmayı redde,demokrasi için, rahatsız olanlara rağmen, partimde milyonlarla birlikte mücadeleye devam.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir grup CHP milletvekiliyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında görülen ve eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ile birleştirilen dosyanın sanığı CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılandığı davanın duruşmasını izledikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Değil geçen cuma, geçmiş hayatımın tamamında ABD Büyükelçisi'yle değil toplantı yapmak, oturmak, görüşmek ve el sıkışmam söz konusuysa bunu ispat edecekler. İspat etmezlerse bunun bedelini ödeyecekler. Böyle bir görüşme hiçbir zaman olmadı. Böyle bir operasyonel haberi yaptıkları için o gazete ile mahkeme önünde hesaplaşacağız."

BÖKE'NİN İSTİFASI

Özel, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin partideki görevlerinden istifasına ilişkin bir soru üzerine de bu konuyu dün PM toplantısında hem kendisi hem de partili birçok arkadaşının değerlendirdiğini anlattı.

Böke'nin CHP milletvekili ve PM üyesi olduğunu belirten Özel, şöyle konuştu:

"Kendisi, Sayın Genel Başkanımız tarafından verilmiş olan görevi, süresi içinde başarıyla yapmıştır. Kendi takdiri olmak üzere Sayın Genel Başkan'la görüşerek görevden affını istemiştir. Kendisi milletvekili grubumuzun bir üyesi olarak partimize katkı vermeye, partimizin en üst karar organlarından biri olan PM'de katkı vermeye devam edecek. Birilerinin istediği gibi CHP'de bir kavga ortamı, tartışma ortamı değil, tam tersine bir birlik ve beraberliğin pekiştiği bir toplantıyı gerçekletirmiş bulunduk."

Haber Ara