Dolar

32,5089

Euro

34,7769

Altın

2.491,73

Bist

9.524,59

CHP, Barzani'nin kendileri ile görüşmesini istedi

Öztürk Yılmaz, Türkiye'ye ziyarette bulunan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin kendileriyle de görüşmesini istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 16:39:47

CHP, Barzani'nin kendileri ile görüşmesini istedi

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Barzani'nin Türkiye ziyaretini Rûdaw'a değerlendiren Yılmaz, "Bölgesel Kürt Yönetimi bütün yumurtalarını sadece AKP sepetine koymasın. Çünkü AKP bugün var yarın yok. Bütün siyasi oluşumlarla ilişkilerin götürülmesi uzun vadede Bölgesel Kürt Yönetimi'nin de işine yarar" dedi.

CHP olarak Türkiye'nin hem Kürdistan Bölgesi Hükümeti hem de Irak Hükümeti'yle iyi ilişkiler kurmaktan yana olduklarını belirten Yılmaz, Kürdistan Bölgesi yetkililerinin Türkiye ziyaretlerinde CHP'yle görüşmemesini eleştirdi.

Öztürk Yılmaz şöyle konuştu:

"Şahsen gönül ister ki Bölgesel Kürt Yönetimi bütün yumurtalarını sadece AKP sepetine koymasın. Çünkü AKP bugün var yarın yok. Bütün siyasi oluşumlarla ilişkilerin götürülmesi uzun vadede Bölgesel Kürt Yönetiminin de işine yarar. Biz gerek terörizmle mücadele konusunda, gerek IŞİD'in oradan sökülüp atılması sonrasındaki dönem için, ayrıca Irak'ın genel güvenliği ve istikrarıyla alakalı olarak yakın işbirliği yapmak isteriz.

Şu an Türkiye gibi bir dostlarının olması hem merkezi Irak Hükümeti hem de Bölgesel Kürt Yönetimi için bir avantajdır. Bu avantajı kullanırken de olabildiğince geniş bir perspektifle, her kesimle diyalog kurmak daha faydalı olur. Biz mesela Cumhuriyet halk Partisi olarak ben bu ofiste olduğum süre içerisinde şu ana kadar hiçbir Kürt Bölgesel Yönetimi yetkilisiyle görüşemedim."

Haber Ara