Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

CHP askeri hastaneler için araştırma talep etti

CHP, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığına bağlanan askeri hastanelerde, askeri personele nitelikli hizmetin ne oranda verilebildiğinin ve yaralı askeri personele öncelik tanınıp tanınmadığının araştırılmasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-06 14:37:29

CHP askeri hastaneler için araştırma talep etti

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve arkadaşlarının imzasıyla, TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, mutlak ihtiyaç anlayışı üzerine kurulan askeri sağlık sistemlerinin, dünyanın birçok ülke ordusunda mevcut olduğu gibi Türkiye'de de GATA ve benzeri hastanelerle hayata geçirildiği belirtildi.

Ajansların haberine göre gerekçede, terörle mücadele eden, çatışan, şehit, gazi veren, en uzak ülkeler dahil yurtdışında asker bulunduran Türk Silahlı Kuvvetlerinde, askeri sağlık sisteminin, diğer birçok ülke ordusuna göre, daha gerekli ve zorunlu olduğu vurgulandı.

Askeri sağlık kurumlarının yaralanmalar, askeri psikoloji gibi konularda uzmanlığı bulunduğuna işaret edilen gerekçede, bu hizmetlerin, sivil hastanelerde bu nitelikte verilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.

Gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"KHK'larla GATA ve diğer 32 askeri hastanenin yapısı tümüyle değiştirilerek, sivil hastaneye dönüştürülmüş, bu birimlerde yaralı askerlerimize sivil muamelesi yapılmaya başlanmıştır. GATA, eski statüsüne bir an önce döndürülmelidir. Aksi takdirde bir süre sonra askeri doktorluk tarihe karışacaktır. Sivilleştirme adı altında askeri sağlık personelinin hatırı sayılır kısmını bu ve hemen öncesi süreçte kaybeden GATA'nın, yaralı askerlerimize gereken önceliği vermediği dile getirilmektedir. GATA'ya vurulan darbe, daha fazla şehit vermemize neden olmaktadır. Başta Gülhane Askeri Hastaneler olmak üzere, tüm askeri hastanelerimizin, OHAL KHK'ları ile Sağlık Bakanlığı'na bağlanması sonucunda, ilgili hastanelerin askeri personele nitelikli hizmeti ne oranda verebildiğinin ve yaralı askeri personelimize öncelik tanınıp tanınmadığının araştırılması ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla, Meclis Araştırması açılması yerinde olacaktır."

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara