Dolar

32,3761

Euro

34,9809

Altın

2.325,66

Bist

9.085,17

CHP: Anıt dikeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale’de yapılacak kurultayı sonrasında, kurultayın yapıldığı yere 'anıt' dikilecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-11 13:28:28

CHP: Anıt dikeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Çanakkale'de yapılacak Adalet Kurultayı'na ilişkin “Katılımcıların adının yazılı olduğu tuğlalardan ‘Adalet Anıtı' inşa edilecek” dedi.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre Tezcan, özetle şunları söyledi:

100-150 BİN TUĞLA İLE ANIT DİKECEĞİZ

'Adalet Anıtı' projesi üzerinde çalışılıyor. Sloganımız ‘Adalet için bir tuğla koy' olacak. Herkes adının yazılı olduğu tuğlalar getirecek. Kurultay, Gelibolu'da yapılırsa tarihi alan olduğu için orada sembolik bir anıt olacak. Eğer Gelibolu için izin verilmez de Çanakkale'de toplanırsak bulunduğumuz yerde anıt yapacağız. Bir de katılımcılara sertifika vereceğiz.Yaklaşık 100-150 bin tuğlalık bir anıt olacak.

Sekiz konu başlığı belirledik. Birinci gün ‘mahkemede adalet' ve ‘devlette adalet'. İkinci gün ‘seçimde adalet' ve ‘geçimde adalet'. Üçüncü gün ‘inançta adalet' ve ‘eğitimde adalet'. Dördüncü gün ‘yaşamda adalet' ve ‘medyada adalet'.

Beşinci gün ise 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, ardından da toplu değerlendirme yapılacak. Kurultaya insan hikâyeleri ile başlayacağız; adaletsizlikler anlatılacak.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Ardından uzmanlar tartışacak. İnsanlar hikâyelerini yazıp Adalet Kutusu'na koyacak. Bu hikâyeler kitaplaştırılacak. Ayrıca ‘Hafıza Sokağı' kurulacak. Burada Kuddisi Okkır'dan, Madımak ve Başbağlar'a kadar tarihimizdeki adaletsizlikler ile ilgili materyaller sergilenecek. Türk bayrağı ve Atatürk posterleri dışında bir şeye izin verilmeyecek.”

 

Haber Ara