Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

CHP Almanya programını Türkiye karşıtı 'SPD'de yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Almanya'nın başkenti Berlin'de organize edilen ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de katılacağı programın Türkiye karşıtlığı ile bilinen Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) genel merkezinde yapacağı ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 18:51:34

CHP Almanya programını Türkiye karşıtı 'SPD'de yapacak

Almanya'da 24 Eylül'de yapılacak olan genel seçimler öncesi siyasi partiler Türkiye karşıtlığı üzerinden oy toplamaya çalışırken, CHP'den de skandal bir adım geldi. Buna göre parti, Türkiye karşıtlığı ile bilinen ve Türkiye'yi AB üyelik müzakerelerini bitirmekle tehdit eden Başbakan adayı Martin Schulz'un partisi Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) destek niteliğinde bir adım attı.

TÜRKİYE KARŞITI PARTİNİN GENEL MERKEZİNDE DÜZENLENECEK

CHP Berlin teşkilatının 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve stratejileri ile ilgili olarak Almanya'da düzenleyeceği programı Türkiye karşıtı söylemler kullanan SPD'nin Genel Merkezi'nde düzenleyeceği ortaya çıktı.

CHP DUYURU YAPTI

CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel'in katılacağı program ile ilgili yapılan duyuruda, "CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel ile 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve stratejilerini konuşacağız. SPD Genel Merkezine sizi ve çevrenizi davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

Programı resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşan AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP'ye sert tepki gösterdi. Atatürk bunu görseydi size ne derdi acaba? #CHP Cumhurbaşkanlığı seçim stratejisini! Almanya Berlin'de SPD Genel Merkezinde görüşecekmiş.. pic.twitter.com/RhR3Q5vl3a — Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) 5 Eylül 2017

MARTİN SCHULZ

Türkiye karşıtı söylemleri ile bilinen ve Almanya Başbakanı Merkel ile birlikte katıldıkları TV Düellosunda Türkiye'yi hedef alan Martin Schulz SPD'nin adayı olarak yarışıyor. Schulz, seçim kampanyasındaki en önemli vaatlerini Türkiye karşıtlığı üzerinden veriyor.

Haber Ara