Dolar

32,5662

Euro

34,8863

Altın

2.435,19

Bist

9.645,02

CHP, Akar ve Fidan'ı istiyor

CHP, Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın Darbe Araştırma Komisyonu'nda dinlenmesini istedi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 03:14:38

CHP, Akar ve Fidan'ı istiyor

Hürriyet'te yer alan habere göre; Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda görevlendirilen uzman Ali Temizer'in FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edildiği ortaya çıktı. Komisyon üyeleri şaşkınlıklarını “Eyvah eyvah! Buraya kadar mı sızdılar?” sözleriyle dile getirdi. Komisyon Başkanlığı, komisyonda görevli uzmanları MİT ve Emniyet'i devreye sokarak bir kez daha güvenlik soruşturmasına aldı.

TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun dünkü toplantısında MHP'li üye Mehmet Erdoğan, FETÖ'nün mali ayağının ortaya çıkarılması konusunda herhangi bir ilerleme kaydedemediklerini açıklarken, sürpriz bir bilgi verdi.

Mehmet Erdoğan, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) komisyona uzman olarak gönderdiği Ali Temizer'in FETÖ ile mücadele kapsamında son kararnameyle ihraç edildiğini açıkladı. Erdoğan “Bu kişiyi buraya kim görevlendirdi? Kim teklif etti?” diye sordu.

HEMEN GEREĞİ YAPILDI

Komisyon üyeleri, bu bilgi üzerine şaşkınlıklarını gizleyemedi. Mehmet Erdoğan'a açıklamasını tekrar ettiren CHP'li Aykut Erdoğdu, “Eyvah eyvah! Buraya kadar mı sızdılar? Eğer öyleyse vahim” dedi. AK Partili Emine Nur Günay ise “İlişkili olduğu fark edildi ve hemen gereği yapıldı” açıklamasını yaptı.

BİR HAFTA ÇALIŞTI

Komisyon Başkanı Reşat Petek ise Temizer'in davet edilip bir süre çalıştıktan sonra değiştirildiğini belirtirken, “Komisyonumuzda bir hafta dolayında çalışıp değiştirilen Ali Temizer kendi kurumunca görevlendirildi. Kurum tarafından da geri istendi. İsmen bizim talebimiz yok. Kurum bize ‘Değiştirmemiz gerekiyor' dediler. Başka bir uzman gönderdiler. Biz de, bizde çalışıyor durumda olmadığı dönemde hakkında açığa alma işlemini sonradan duyduk” bilgisini verdi. Komisyon başkanlığının daha önce güvenlik soruşturmasından geçirdiği uzmanları, MİT ve Emniyet'i devreye sokarak ikinci kez güvenlik soruşturmasına alacağı bildirildi.

CHP FİDAN VE AKAR'I İSTİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, komisyonun iki aydır önemli çalışmalar yaptığını belirterek, daha önce talepte bulundukları halde bu konuda karar alınmadığını iddia ettiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın en kısa zamanda dinlenmesi talebini yineledi. Tanrıkulu, bu konudaki yazılı talebini de Komisyon Başkanı Petek'e sundu. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da darbe girişiminin kilit isimlerinden olduğunu iddia ettiği, darbeci general ve subaylardan Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Mehmet Partigöç, Adem Huduti, Hakan Evrim, Hüseyin Türk, Bekir Ercan Van, Deniz Karatepe, İbrahim Yılmaz ve Ünal Coşkun'un dinlenmesini istedi.

Haber Ara