Dolar

32,5719

Euro

35,0273

Altın

2.433,18

Bist

9.776,53

'CHP 5’e bölünmüş durumda'

Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşesinde referandum sonrası CHP'de yaşanan kargaşayı yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-06 14:29:22

'CHP 5’e bölünmüş durumda'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Bu 5 parçayı "Kılıçdaroğlu taraftarları, Kılıçdaroğlu karşıtları, Baykalcılar, gelenekçiler ve SHP modelini savunanlar" diyerek tanımlayan Dilipak, "Yani her grup bu durumda en çok % 5'lik bir paya sahip. Yani hiçbirinin tek başına barajı geçmesi mümkün gözükmüyor" diye yazdı.

İşte Dilipak'ın yazısının ilgili kısmı:

"CHP'NİN KOALİSYONU"

Görünen o ki, CHP kendi içinde bile görüş birliği sağlayamazken, dışarıdan birileri ile koalisyon kurması halinde, bu kırılgan zemin un ufak olabilir.. CHP de ciddi anlamda bir liderlik krizi yaşanıyor. Sosyolojik, etnik, ideolojik, coğrafi bakımdan da farklı fay hatlarına sahip... Bugün için Kılıçdaroğlu taraftarları, Kılıçdaroğlu karşıtları, Baykalcılar, gelenekçiler ve SHP modelini savunanlar var.. Aslında bu “5'i bir yerde” gibi gözüken grup ayrıca kendi içinde bir koalisyon görüntüsü veriyor..

Aslında, eğer CHP kendi içinde bir koalisyon oluşturacaksa, mesela öncelikle DSP'lileri, öteki Sol-Sosyalist fraksiyonları, SODEP'lileri, Yeşiller Partisini çevrelerini etrafına toplaması lazım, ama bu da mümkün gözükmüyor.

"CHP'LİLER 'GÜNAH KEÇİSİ' ARIYOR"

Görünen o ki, CHP 10. ayda kongreye gidecek ve kızılca kıyamet kopacak.. CHP'liler öfkelerine kurban etmek için bir “günah keçisi” arıyorlar. Kurban da belli.

CHP'YE TAVSİYELER

CHP'liler, hep başından beri resmi ideolojinin ve hiçbir zaman aslını bilmedikleri ve anlamadıkları laikliğin “yılmaz savunucuları” oldular.. Artık biraz da, öfkelerinden kurtulup, bu halkın, inanç, tarih ve gelenekleri ile ilgilenseler. Öğrenmeye, anlamaya çalışsalar. İslamofobik birileri bile “düşmanlarını daha iyi tanımak için” çıktıkları yolda, bazı gerçeklerle yüzleşince Müslüman olurken, CHP'liler de akıllarını zehirleyen şu öfkeden kurtulmak için bir özeleştiri yapamazlar mı?

cEVAP BEKLEYEN SORULAR

Bakalım Koç ailesi bu işe ne diyecek? Boğazdaki aşiret ne diyecek. Doğan Medyası nasıl bir mesaj verecek süreç içinde. Fikri Sağlar ne yapacak, Muharrem İnce ne diyecek, Metin Feyzioğlu hâlâ aday olmayı düşünüyor mu? Özgür Özel, okyanus ötesi rüzgarların esintileri ile sahne alan Selin Sayek Böke ne zamana kadar bekleyecek, Mustafa Sarıgül yeniden şansını deneyecek mi? Cevabını arayan o kadar çok soru var ki!

Sahi, madem CHP, Gül ve Akşener gibi isimlerle yola devam konusunu bile görüşüyorsa, CHP dağılacak olursa, mesela Baykal ve Kılıçdaroğlu, Akşener ya da Gül'ün kuracağı söylenen partide görev almayı, aday olmayı düşünür mü?

Haber Ara