Dolar

32,5841

Euro

34,8229

Altın

2.415,53

Bist

9.645,02

CHP: 10 Kasım'da Anıtkabir'deyiz

Ankara Valiliği'nin 30 Kasım'a kadar her türlü yürüyüş ve gösteriyi yasaklamasına muhalefet tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 14:08:33

CHP: 10 Kasım'da Anıtkabir'deyiz

Ankara'da 30 Kasım'a kadar her türlü toplantı yasaklandı CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, Ankara Valiliği'nin 30 Kasım'a kadar her türlü yürüyüş ve gösteriyi yasaklamasına ilişkin, "Neye mal olursa olsun Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'de olacağız" dedi.

'BAŞKENTTE GÜVENLİK TEDBİRİ ALINMIYORSA YAPILACAK HİÇBİR ŞEY YOK DEMEKTİR'

Valiliğin, 'terör örgütlerinin eylem arayışı içinde olması' gerekçesiyle 29 Ekim ve 10 Kasım'ı da karar kapsamı altına almasına ilişkin, Keskin, "Herhangi bir kargaşaya mahal vermeden sadece Anıtkabir'e yürümek istiyoruz. Bununla da ilgili gerekli önlemleri devletin almasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde güvenlik tedbiri alınamıyorsa yapılacak hiçbir şey yok demektir. Biz yürüyeceğiz, neye mâl olursa olsun yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE LİSELİLER BİRLİĞİ'NDEN ANKARA VALİSİ'NE DAVET

Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'e yürümekte kararlı olduklarını açıkladı. Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik, "Ankara Valimizi de bu kararını geri çekip milletimiz ile birlikte Ata'mıza yürümeye davet ediyoruz'' dedi. 0 0 İlgili konular: 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni için Anıtkabir'de bir ilk 'Anıtkabir çevresindeki plan hareketliliği kuşku uyandırıyor'

Haber Ara