Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Chomsky'den referandum ve Türkiye yorumu

ABD'li düşünür Noam Chomsky, Türkiye'de Anayasa değişikliği kapsamında yapılacak referandumla ilgili açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 22:16:44

Chomsky'den referandum ve Türkiye yorumu

ABD'li ünlü dilbilimci ve filozof Prof. Noam Chomsky, Türkiye'de referanduma gidecek olan anayasa değişikliği ve “kuvvetlerin tek elde toplanması” eleştirileri hakkında değerlendirmede bulundu. Konuya ilişkin bir soruyu yanıtlayan Chomsky “Reaksiyonumun nasıl olacağını tahmin edersin, çok kaygı verici” diye konuştu.  

“Türkiye'de özgürlük ve adaletin trajik olarak gerilediğini” ifade eden Chomsky, Arizona Üniversitesi'nde Greenwald ve Snowden ile katıldığı panelde şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Medyanın konuları nasıl çerçevelediğini, analiz ettiğine ve sunduğuna çok dikkat etmemiz gerekiyor. 'Hayvanlar Çiftliği'nin yayımlanmamış ve daha sonra keşfedilen giriş bölümünde, Orwell, “İngiltere'deki insanlara hitap eder” diyor.

Bu kitap İngiltere'de totalitarizme bir hiciv. Basın, bazı fikirlerin bilinmesini istemeyen zenginlere aittir. Diğer tehlike eğitimdir. İtaat eğitim çerçevesinde içimize işlendi. Herhangi bir ülkede, günün gazetesine bakın. Hangi hikayenin parçaları rapor edilmemiştir? Gazetecilikte nesnellik kavramı? Dünyada ne olup bittiğini görmemizi engelleyen sadece hükümetin gizliliği değil. Kendi rahatımız için de itaat ediyoruz. Bu konuda dikkatli olmalıyız.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara