Dolar

32,4917

Euro

34,7662

Altın

2.485,43

Bist

9.487,57

Chelsea Mourinho'yu kovdu

İngiltere Premier Lig'de kötü bir sezon geçiren Chelsea'nin teknik patronu Mourinho'nun görevine son verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-17 18:41:39

Chelsea Mourinho'yu kovdu

Geçtiğimiz sezonu İngiltere'de şampiyon olarak kapatan Jose Mourinho'nun Chelsea'si bu sezona da şampiyonluğun en büyük adayı olarak başlamış ancak hiç beklenmedik sonuçlar almıştı. Premier Lig'de geride kalan 16 hafta sonunda sadece 4 kez galip gelebilen 'maviler' sahadan 3 kez beraberlikle ayrılırken 9 kez de mağlup olmuştu. Bu sonuçlar Chelsea'yi tarihinin en kötü puan tablosu fotoğraflarından biriyle karşı karşıya bırakmıştı: 16 hafta sonunda 15 puanla 16. sıra!

TAZMİNATI SORUN YARATMIŞTI

İlk 5 hafta sonunda gelen 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik kariyeri başarılarla dolu Jose Mourinho'nun kovulmasını gündeme getirse de bu güne kadar Londra kulübünün başkanı Rus milyarder Roman Abramovich'in elini kolunu bağlayan şartın Portekizli hocanın tazminatı olduğu konuşuluyordu.

Chelsea bu ayrılık sonrasında Jose Mourinho'ya 30 milyon Sterlin, yaklaşık 131.5 milyon TL tazminat ödeyecek.

'Özel biri' lakabıyla anılan Mourinho, Chelsea ile 2005, 2006 ve 2015 yıllarında İngiltere'de şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

CHELSEA'DAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Londra Kulübü, Jose Mourinho ile yollarının ayrılmasından sonra kulüp internet sitesinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu satırlara yer verildi;

"Kulübümüze kazandırdığı başarılarla 110 yıllık tarihimizin en başarılı teknik adamı konumunda bulunan Mourinho ile bu sezon yeteri kadar iyi olmayan sonuçlar nedeniyle karşılıklı anlaşarak yolları ayırmış bulunuyoruz.

Mourinho ile iyi ilişkilerle ayrılıyoruz. Chelsea'de her zaman öenmli bir figür olarak kalacaktır. Stamford Bridge ve İngiltere'de yaptıkları uzun yıllar unutulmayacak ve her zaman hoş karşılanacak.

Kulübümüzün bu andan sonra odaklanacağı şey yetenekli kadromuzun potansiyeline yeniden kavuşmasıdır. Gerekli adımlar kısa süre içerisinde atılacaktır."

Haber Ara